Український музикант і диригент Костянтин Старовицький загинув у боях на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Український музикант і диригент Костянтин Старовицький загинув у боях на Донеччині

Український музикант і диригент Костянтин Старовицький загинув у боях на Донеччині
Джерело:  online.ua

У боях на Донеччині загинув талановитий український музикант та диригент Костянтин Старовицький. Він був артистом оркестру у Київській опері, диригентом-постановником опери Доніцетті "Ріта" та одним із постановників та авторів перекладу опери Россіні "Шлюбний вексель".

Джерело: Національна філармонія України

Загинув український музикант Костянтин Старовицький

У Національній філармонії Україні повідомили про смерть талановитого українського музиканта, артиста оркестру і диригента Національного академічного симфонічного оркестру України Костянтина Старовицького.

Музикант загинув під час ворожого обстрілу на Краматорському напрямку у віці 40 років.

У Національному академічному духовому оркtстрі України зробили допис на честь полеглого героя.

Сьогодні оркестр поніс непоправну втрату. Захищаючи нас з Вами, захищаючи всю Україну, на Краматорському напрямку, загинув наш колега Костянтин Старовицький. Вічна пам'ять ГЕРОЮ!!! Царство небесне, – йдеться у повідомленні.

У Київській опері також відреагували на смерть музиканта та вшанували пам’ять героя.

Ще одна непоправна втрата для української культури, для нашого театру, зокрема. Загинув, захищаючи країну, Костянтин Старовицький, наш колега, який у Київській опері був артистом оркестру, а згодом - диригентом-постановником опери Г. Доніцетті "Ріта" і одним із постановників та авторів перекладу українською опери Дж. Россіні "Шлюбний вексель". Слава Герою! Вічна пам'ять! Слава Україні!, – йдеться в дописі.

Що потрібно знати про Костянтина Старовицького

Костянтин Старовицький народився у місті Бровари Київської області.

Митець здобув освіту музиканта оркестру та фаготиста на оркестровому факультеті у Національній музичній академії України імені Чайковського, а згодом – на вокальному та диригентському факультеті, на кафедрі симфонічного диригування.

Був українським музикантом та диригентом, артистом оркестру у Київській опері, диригентом-постановником опери Доніцетті "Ріта" та одним із постановників та авторів перекладу опери Россіні "Шлюбний вексель".
До початку повномасштабної війни він допомагав облаштовувати бомбосховища, а згодом – пішов на передову.

У Старовицького залишилися дружина та донька.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?