Данілов заявив про плани Кремля ліквідувати Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов заявив про плани Кремля ліквідувати Зеленського

Данілов заявив про плани Кремля ліквідувати Зеленського
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, злочинна влада РФ досі планує замахи на президента України Володимира Зеленського.

Джерело: "Укрінформ"

Кремль досі прагне вбити Зеленського 

Завдання щодо ліквідації Володимира Зеленського Російська Федерація не зняла з порядку денного, - зазначив Данілов.

За його словами, після того, як в росіян не вийшло фізично знищити президента України, вони наразі намагаються вбити його в політичному плані.

Росія прагне політичної ліквідації нашого президента, тому що він усьому світові показав і довів, що є лідером нації, лідером країни. Росіян це точно не влаштовує, - підкреслив секретар РНБО.

Данілов підкреслив, що наприкінці лютого-початку березня минулого року був дуже небезпечний період.

Зараз ми цього не спостерігаємо, але загроза для президента існує завжди. Тому відповідні інституції все це відпрацьовують, - наголосив секретар РНБО.

Що відомо про спроби замахів на Зеленського 

За інформацією радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, у 2022 році було не менше 10 спроб росіян усунути Володимира Зеленського.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли про групи найманих Кремлем бойовиків, які після проникнення на українську територію мали усунути вище керівництво країни.

Пізніше в Міноборони підтвердили, що бойовики російської приватної військової компанії "Вагнера" планували вбити Зеленського.

А в січні цього року видання The Independent повідомило, що президент Володимир Зеленський після початку війни пережив понад 12 спроб замаху. Деяким з ним вдалось завадити завдяки інформації ЦРУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?