Український режисер Олег Сенцов отримав контузію на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Український режисер Олег Сенцов отримав контузію на фронті

Український режисер Олег Сенцов отримав контузію на фронті
Джерело:  online.ua

Український режисер та військовослужбовець, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов отримав контузію на фронті, після взяття важливого рубіжу.

Джерело: Олег Сенцов

Сенцов отримав контузію під час контрнаступу

У відеозверненні Сенцов лежить одразу після отримання контузії.

Режисер розповів, що щойно закінчився важкий бій за важливий рубіж. Троє військових отримали осколкові поранення.

Ми щойно вийшли з бою – ті, хто залишився. Виконали задачу, взяли дуже важкий рубіж. Троє бійців мають осколкові поранення. У мене, напевне, контузія. Неважка, - сказав він.

Сенцов уточнив, що відео записане 8 липня, а тепер він почувається краще й перебуває в лікарні, як і інші поранені захисники.

Нагадаємо, що Олег Сенцов приєднався до Сил оборони з початку втрогнення РФ.

У липні минулого року він одружився з юристкою та громадською активісткою Веронікою Велч.

Що відомо про Олега Сенцова

46-річний режисер народився в Сімферополі. У 2014 році його та інших активістів затримали співробітники російських окупаційних силових структур у Сімферополі.

Їм було пред'явлено звинувачення у підготовці терористичного акту. Згодом його етапували до Москви. У 2015 році Сенцова хасудили до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

7 вересня 2019 року був повернутий в рамках обміну російських злочинців з України на українських військовополонених з РФ.

У 2018 році став лауреатом Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?