Українську мову внесли до системи онлайн-перекладів Єврокомісії — Мінцифри
Категорія
Технології
Дата публікації

Українську мову внесли до системи онлайн-перекладів Єврокомісії — Мінцифри

Українську мову внесли до системи онлайн-перекладів Єврокомісії — Мінцифри
Джерело:  online.ua

До системи eTranslation додали українську мову. Тепер вона є однією з офіційних мов перекладу Єврокомісії.

Джерело: Мінцифри

Українську мову офіційно додали до eTranslation

У Міністерствві цифрової трансформації повідомили, що українська мова була офіційно додана до системи перекладів Єврокомісії - eTranslation. Цей онлайн-інструмент дозволяє перекладати тексти та офіційні документи між усіма 24 мовами Європейського Союзу.

Тепер ми можемо перекладати законодавчі акти ЄС з англійської на українську. Це допоможе швидше їх аналізувати та імплементувати. І навпаки — українське законодавство тепер може бути перекладене мовами країн ЄС, – пишуть у Мінцифрах.

Повідомляється, що такий крок сприятиме якнайшвидшим переговорам щодо членства України в Європейському Союзі. Усі офіційні мови ЄС вже доступні у системі eTranslation, а тепер до них долучилася й українська мова.

У 2022 році Україна доєдналася до програми ЄС "Цифрова Європа". Над реалізацією ініціативи також працювали Урядовий офіс з координації європейської та євроатлантичної інтеграції з DG Translate та DG Connect.

У Дії може з'явитися штучний інтелект

У додатку Дія може з’явитися штучний інтелект. У Міністерстві цифрової трансформації працюють над віртуальним помічником "Надія".

Михайло Федоров розповів, що у Дії може з’явитися віртуальний помічник нового покоління. Він зазначив, що йде робота над розробкою віртуального помічника "Надія", який, можливо зʼявиться в Дії.

Мінцифри веде консультації з американською OpenAI і хоче впроваджувати ШІ-технології у державні сервіси.

Федоров також розповів про співпрацю з компанією OpenAI з метою додати можливість максимально автоматизованої та зрозумілої відповіді на питання користувачів.

За допомогою такої функції з’явиться можливість знайти, наприклад, найближчий ЦНАП, після чого буде надана максимально персоналізована відповідь людською мовою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?