Українці отримають персональні "соціальні карти" — перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українці отримають персональні "соціальні карти" — перші подробиці

Українці отримають персональні "соціальні карти" — перші подробиці
Джерело:  online.ua

14 вересня офіційно стало відомо, що Мінсоцполітики запустило у чотирьох пілотних областях бета-тестування "системи електронного кейс-менеджменту", яка простими словами являє собою персональні соціальні карти українських громадян.

Джерело:  Мінсоцполітики

Соціальні карти для українців: що важливо знати

За словами представників відомства, незабаром з'явиться електронна персональна картка людини з її соціальною історією, приблизно так само, як електронна медична картка пацієнта з історією лікування.

У медичній карті можна побачити, як лікували пацієнта, щоб повернути здоров'я. А у соціальній – які послуги надавали, щоб вивести людину зі складної життєвої ситуації , – розповідає очільниця Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович.

За її словами, тестування триває пройде у 4 пілотних областях – Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській.

У чому полягає головний принцип дії системи:

  • людина звертається за соціальною допомогою;

  • інформація про нього потрапляє до кейс-менеджера;

  • кейс-менеджер за допомогою планшета оцінює, що потрібно людині та що їй може запропонувати держава.

Що важливо розуміти, все це буде відбуватися в єдиній електронній системі.

Маючи чітке уявлення про увесь перелік наявних у громаді ресурсів, людина зможе сама обирати соціальні послуги для вирішення своєї ситуації. Нова система допоможе найефективніше співпрацювати з кейс-менеджером та обирати найкращі рішення для виходу з кризи, - заявили у Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?