Українці у США успішно освоїли систему Patriot — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Українці у США успішно освоїли систему Patriot — CNN

Українці у США успішно освоїли систему Patriot — CNN
Джерело:  online.ua

65 українських військових закінчують інтенсивне навчання системі ППО Patriot у Форт-Сілл, штат Оклахома.

Джерело: CNN

Українці у США успішно освоїли систему Patriot

Недовго до передбачуваного закінчення прискореного курсу навчання журналістів CNN було запрошено на базу Форт-Сілл, єдине місце в США, де українських військових навчають роботі з американськими системами озброєння.

Американські військові відзначили високу підготовку українських військових, котрі швидко освоїли основи системи ППО Patriot. Українцям було надано додаткову інтенсивну підготовку, яка рідко доступна їхнім американським колегам, які пройшли той же курс.

Наша оцінка така, що українські солдати вражають і дуже швидко навчаються завдяки своїм широким знанням у галузі протиповітряної оборони та досвіду у зоні бойових дій, - сказав бригадний генерал Шейн Морган.

За планами, система ППО Patriot буде розгорнута в Україні вже найближчими тижнями, що станеться набагато раніше, ніж очікувалося. Це дасть країні додатковий захист від ракет Росії, що було запрошено ще більше року тому, на самому початку війни.

Що відомо про навчання системі Patriot

Офіційні особи повідомляють, що українські військові, які пройшли інтенсивне навчання системі ППО Patriot у США, здебільшого були кваліфікованими інженерами до початку війни. Навчання тривало 10 тижнів, і учасники тренувалися шість днів на тиждень із 7 ранку до 6 вечора. Серед них були й ті, хто має кілька ступенів. Українських військових було відібрано українськими воєначальниками, щоб отримати навчання у США. Наразі систему ППО Patriot планується розгорнути в Україні, щоб дати країні додатковий захист від російських ракет.

Високопоставлений представник міністерства оборони США зазначив, що українські військові, які прибули на навчання до Форт-Сілл, мали високу кваліфікацію в галузі протиповітряної оборони. Він також згадав, що командир українського батальйону має досвід збиття кількох російських ракет під час воєнних дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?