Українці унеможливлять сценарій захоплення країни – ексміністр оборони
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці унеможливлять сценарій захоплення країни – ексміністр оборони

Українці унеможливлять сценарій захоплення країни – ексміністр оборони
Джерело:  online.ua

В Україні здатні згенерувати достатню кількість підтримки військових, яка унеможливить потенційне захоплення країни, інформація щодо яке шириться в останні декілька місяців. Попри концентрацію російських військ, громадяни можуть зробити життя будь-якого окупанта на нашій землі "абсолютним пеклом". Таку думку під час останнього інтерв'ю висловив  колишній міністр оборони, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк. 

Джерело: Радіо Свобода

Ми розуміємо, що ми маємо справу з екзистенційною загрозою для України, загрозою для її існування. Тому ми тверезо оцінюємо ситуацію. Ми впевнені, що в нас є спроможності зробити життя будь-якого окупанта на нашій землі абсолютним пеклом, зробити так, щоб вже ніхто й ніколи не захотів сюди заходити, – переконаний він.

Колишній очільник Міноборони нагадав, що більшість громадян «не мислять, не бачать себе під Росією».

Величезна кількість людей готові брати зброю в руки, або якимось іншим чином допомагати армії чи руху опору і територіальній обороні, щоб втримати Україну. Тобто їх абсолютно тут не чекає швидка переможна війна, а тому й логічної причини починати війну для них немає, – наголосив Загороднюк.

Також він висловив впевненість у готовності Збройних сил України дати відсіч агресору. Він зазначив, що психологічний стан ЗСУ абсолютно нормальний, "не треба навіть і думати про інше", – стверджує Загороднюк.

Проблеми у спроможностях в оборонній сфері є і це потрібно це визнати, щоб вирішити їх. Йдеться про такі галузі, як протиповітряна оборона, тактична авіація і корабельний склад ВМС.

Інформація про можливий напад РФ

Нагадаємо, останній місяць в українському медаіпросторі все частіше фігурує інформація про можливий напад РФ. За даними української розвідки, атака може статися в січні-лютому наступного року і, ймовірно, включатиме авіаудари, застосування артилерії та бронетанкових військ. В РФ говорять про "штучне нагнітання істерики".

Попередньо ворог має плани працювати над проведенням прсихологічних операцій щодо населення України, вважає глава ГУР Міноборони Кирило Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?