Українців закликають терміново покинути РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців закликають терміново покинути РФ

Українців закликають терміново покинути РФ
Джерело:  online.ua

Представники МЗС України закликали громадян, що перебувають на території РФ, терміново повернутись додому та нездійснювати поїздки у ворожу країну.

Джерело: сайт МЗС України

Українців закликають терміново покинути РФ 

У зв’язку із посиленням російської агресії проти України, що, серед іншого, може призвести до істотного обмеження можливостей надання консульської допомоги на території Російської Федерації, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Російської Федерації, а тим, хто перебуває в цій країні, – негайно залишити її територію, - повідомляють представники МЗС.

В міністерстві підкреслили, що нехтування рекомендаціями значно ускладнить забезпечення належного захисту українських громадян, що перебувають на території РФ.

В МЗС також оприлюднили контактні дані українських дипломатичних відомств на території Росії:

  • Посольство України в Російській Федерації (тел.: +7 919 768 77 96; електронна пошта: [email protected][email protected]).

  • Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі (тел.: +7 921 304 05 72; електронна пошта: [email protected]).

  • Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону (тел.: +7 918 587 99 93; електронна пошта: [email protected]).

  • Консульство України в Єкатеринбурзі (тел.: +7 953 0000207; електронна пошта: [email protected]).

  • Консульство України в Новосибірську (тел.: +7 913 379 12 93; електронна пошта: [email protected]).

Окрім цього представники МЗС оприлюднили заяву стосовно введення російських військ на Донбас.

Визнання та підтримка Москвою так званих "ЛДНР", порушуючи суверенітет та територіальну цілісність України міжнародно-протиправні та розцінюються Україною як акт збройної агресії, - йдеться у заяві.

Представники МЗС нагадують, що міжнародне право забороняє беспідставне використання військової сили та порушення суверенітету інших держав.

Україна закликає міжнародне співтовариство вжити проти агресора невідкладних і жорстких заходів. Відсутність рішучих дій з боку міжнародного співтовариства тільки розв'язує руки Кремля. Якщо нам не вдасться зупинити російську агресію в Україні сьогодні, завтра військова міць РФ буде застосована в будь-якому регіоні світу, - підкреслюється у заяві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?