Україну накриє потужна магнітна буря — небезпечна дата
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриє потужна магнітна буря — небезпечна дата

Україну накриє потужна магнітна буря — небезпечна дата
Джерело:  online.ua

У вересні 2021 року Україну накриє одна, але досить сильна магнітна буря, яка може стати справжнім випробуванням для метеочутливих людей. Метеоудар очікується вже на початку першого осіннього місяця.

Джерело: лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН

Магнітні бурі у вересні 2021 року - небезпечні дати

Фото: pixabay.com

За прогнозом експертів, на початку осені геомагнітне поле буде переважно спокійною. Але в перших числах вересня можливі досить сильні коливання, які можуть викликати погіршення самопочуття у людей.

Обережними варто бути 3 вересня. У цей день зміни геомагнітного фону будуть значними - 4 бали. Можуть виникнути головний біль, безсоння або, навпаки, сонливість, підвищена дратівливість, при чому не тільки у людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями, а й у абсолютно здорових українців.

Магнітні бурі у вересні 2021 — прогноз (фото — інфографіка ФІАН)

В цілому, за прогнозом експертів, до кінця 2021 року очікується лише кілька сильних магнітних бур. Є ймовірність, що після першої, зареєстрованої в новому циклі, сонячного спалаху вищого балу X, вони можуть посилитися і почастішати. Це пов'язано з тим, що Сонце увійшло в 25-й цикл, через що його активність почала зростати.

Як відомо, спалах на Сонці класу Х1 був зафіксований 3 липня - він став найпотужнішим за останні чотири роки. Спалах тривав близько 16 хвилин і став повною несподіванкою для вчених, які не прогнозували поки пробудження Сонця зі спокійного стану.

Вчені попереджають, що найближчим часом нас чекають нові потужні викиди. Вони нагадують, що в минулому циклі було 49 спалахів, деякі пройшли повз Землю, але в новому циклі їх буде набагато більше.

Як легше перенести магнітні бурі - поради медиків

Фото: pixabay.com

В період сильних магнітних бур медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб легше пережити бурі, експерти рекомендують:

  • знизити надмірні фізичні навантаження, але продовжувати робити зарядку;

  • уникати стресів і відмовитися від виконання складних завдань - в дні магнітних бур вони не під силу мозку;

  • якомога більше гуляти на свіжому повітрі, дотримуючись дистанції з оточуючими людьми - пандемія коронавіруса знову набирає обертів через штам Дельта, який вже масово поширюється в Україні;

  • збалансувати меню і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?