Україну продовжує охоплювати пекельна спека. Якою буде погода 2 липня
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну продовжує охоплювати пекельна спека. Якою буде погода 2 липня

Україну продовжує охоплювати пекельна спека. Якою буде погода 2 липня
Джерело:  Наталка Діденко

2 липня в Україні очікується спека до +37 градусів. Проте в деяких областях прогнозуються вечірні дощі.

Головні тези:

 

  • Максимальна температура повітря досягатиме +32 +37 градусів, особливо у південній та східній частині країни.
  • У решті областей переважатиме суха погода з високою пожежною небезпекою.
  • Відчутне полегшення спеки очікується у західних областях, де температура буде +23 +27 градусів.
  • Прогноз на липень 2024 року показує, що місяць буде теплішим за норму, з очікуваною середньою температурою повітря 20-26°.

Якою буде погода в Україні 2 липня

За прогнозом синоптикині Наталії Діденко, у більшості областей максимальна температура повітря досягатиме +32 +37 градусів.

Це найбільше стосується південної частини, сходу України та центральних областей. І в цих регіонах переважатиме суха погода з високою пожежною небезпекою, — повідомила синоптикиня.

При цьому у західні області завтра завітає атмосферний фронт, який послабить суттєво спеку. На заході передбачаються +23 +27 градусів.

На заході пройдуть дощі з грозами. Через значні контрасти в зоні фронту дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквал та град.

У північних областях завтра ще буде спекотно, проте у Житомирській області вже стане трохи легше, +27 +29 градусів. При цьому у Київській області буде близько +30, а у Чернігівській та Сумській областях очікується +31 +33 градуси.

За прогнозом синоптиків, у Житомирській та Київській областях ввечері очікуються короткочасні грозові дощі.

В Україні переважатиме південно-західний вітер, у західних областях поміняється на північно-західний, може бути рвучким.

Якою буде погода в Україні в липні 2024 року

Синоптики Українського гідрометцентру попереджають, що цього року липень в нашій країні буде теплішим за норму.

За їхніми словами, середня місячна температура повітря передбачається 20-26°, в Карпатах 16-18°, що на 1,5-2° вище за норму.

Щодо опадів, то їх за місць випаде 37-95 мм, а в Карпатах, на Прикарпатті та у Рівненській області місцями буде 101-170 мм, що в межах норми.

Можливі короткочасні дощі, які принесуть трохи прохолоди. Але загалом температура залишиться такою ж. Найтепліше буде на півдні, — прогнозує синоптикиня Діана Кривобок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?