Україну скоро проситимуть вступити до НАТО — Міноборони
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну скоро проситимуть вступити до НАТО — Міноборони

Україну скоро проситимуть вступити до НАТО — Міноборони
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Олексій Резніков неочікувано для всіх озвучив прогноз, що Україну незабаром проситимуть вступити до НАТО. На переконання урядовця, від цього вступу буде взаємна користь усім сторонам.

Джерело: "Голос Америки"

Резніков вважає, що Україну скоро проситимуть вступити до НАТО

Як стверджує міністр, "це буде політичне рішення членів Альянсу". Про це Олексій Резніков розповів у інтерв'ю під час візиту в США. Він також звернув увагу на те, що "досвід, який мають наші сухопутні війська, не має жодна армія НАТО".

"Це досвід у протистояння потужній армії протягом семи з половиною років. Тому вони скоро будуть просити нас увійти в Альянс. Ось мій вам прогноз", – наголосив урядовець.

Окрім того, Олексій Резніков нагадв журналістам, як:

  • "наші спецназівці вивезли людей з Кабула. Цього не зробила жодна країна. Ми продемонстрували, що ми це можемо краще, ніж будь-хто;

  • ми перші дали литовцям колючий дріт, коли почалася міграційна криза".

За словами політика, не факт, що вступ в НАТО відбудеться швидко, оскільки деякі члени блоку в 2008 році завадили нам стати членами Альянсу разом з грузинами, хоча така можливість була. Окрім того, вони продовжують будувати з росіянами певні "північні потоки", використовувати енергетичну зброю не тільки проти України".

"Нам потрібно членство НАТО не заради членства, а заради можливості отримати почесне місце в цьому Альянсі, щоб ми отримували від цього користь, а вони отримали користь від нас. НАТО – це не військовий союз, а значно ширше. Він стосується демократії, економіки, нових технологій, та іншого... Тому нам потрібне не тільки НАТО, а й Євросоюз, інші альянси. Нам треба їхні стандарти не просто вивчати, а запроваджувати в себе, ставати не де-юре членами НАТО, а де-факто", -  розповів про своє бачення міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?