Укрзалізниця планує протестувати жіночі купе на маршрутах далекого сполучення
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця планує протестувати жіночі купе на маршрутах далекого сполучення

Укрзалізниця планує протестувати жіночі купе на маршрутах далекого сполучення
Джерело:  online.ua

В Укрзалізниці повідомили, що активно працюють на питаннями посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах. Зокрема, компанія розглядає можливість запровадження жіночих купе.

Джерело: Укрзалізниця

Укрзалізниця тестуватиме купе для жінок

У компанії розповіли, що наразі розробляються IT-рішення та будуть внесені відповідні зміни до нормативних актів. Крім цього перевізник веде консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків, - сказав голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

У компанії зазначили, що на першому етапі купити квитки у жіночі купе можна буде лише через власний мобільний застосунок Укрзалізниці.

Там нагадали, що у 2010 році Укрзалізниця вже запроваджувала окремі купе для жінок, але вони не користувалися попитом, тому що була доступною лише в касах.

Жіночі купе буде запроваджено в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу, - повідомили там.

Укрзалізниця додала, що усі нові та модернізовані вагони — а це близько 15% вагонів у активному використанні — наразі оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

Українці створили петицію про запровадження окремих вагонів для жінок

15 травня на сайті Кабінету міністрів України опублікували петицію з закликом запровадити окремі вагони для жінок та чоловіків в поїздах "Укрзалізниці".

Авторка петиції закликає виділити такі вагони для тих маршрутів, які слідують довше за шість годин.

На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі, - зазначила вона.

Станом на 23 травня петицію підписали більше 22 тис осіб з 25 тис необхідних.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?