Ультрас пригадав, як українські активісти витісняли "ватників" з Донецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Ультрас пригадав, як українські активісти витісняли "ватників" з Донецька

Ультрас пригадав, як українські активісти витісняли "ватників" з Донецька
Джерело:  online.ua

Перед приходом так званої «руської весни»  молодь у Донецьку була проукраїнською, і поступово витісняла поборників зближення з Росією.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів представник ультрас донецького "Шахтаря" Віталій Овчаренко.


«Молодь Донецька, я продовжую на цьому наполягати, дотримувалась українських позицій», — запевнив він.


За словами Овчаренка, «в районі 2008 року українська двіжуха посилилась, і ми "ватників" витіснили зовсім».

При тому «в Донецьку був іще андеграундний проросійський рух, от Паша Губарєв (на початку сепаратистських виступів у Донецьку 2014 року — так званий "народний губернатор" Донецької області, учасник захоплень адмінбудівель і один із ватажків бойовиків — ONLINE.UA) — його типовий представник».

«Чим займався проросійський рух? Вони збиралися на фонтані у парку Щербакова і полювали тих, хто носить українські символи. Були конфлікти, бійки, із вболівальниками у тому числі. З 2002 року у них були ці зібрання "на фонтані", навіть афіші розклеювали: "Кожну неділю о 14.00 зустріч у парку Щербакова", — розповів він.

За словами Овчаренка, «Губарєв потім від цього відійшов, а мені у 2006 році розповідали, що він у цьому русі брав участь, при мені Паші вже там не було, були якісь маргінальні залишки».

Більше  читайте на ONLINE.UA: У Губарєва на стінах були свастики, а у Донецьк навезли чортів із Росії: як починалась війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?