Уряд Чехії відмовився від планів зробити вакцинацію від COVID-19 обов’язковою
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Чехії відмовився від планів зробити вакцинацію від COVID-19 обов’язковою

Уряд Чехії відмовився від планів зробити вакцинацію від COVID-19 обов’язковою
Джерело:  online.ua

Новий уряд Чеської Республіки відхилив план попереднього уряду, який зобов’язував людей похилого віку та працівників деяких професій робити щеплення від коронавірусу.

Джерело: ABC News

Новий уряд Чеської Республіки відхилив план попереднього уряду, який зобов’язує людей похилого віку та людей деяких професій робити щеплення від коронавірусу.

Попередній уряд на чолі з прем’єр-міністром Андрієм Бабішем на початку грудня опублікував розпорядження, згідно з яким вакцинація обов’язкова для людей віком від 60 років, а також для медичного персоналу, поліцейських, пожежників і студентів-медиків.

Він мав набути чинності в березні. Але пізніше в грудні адміністрацію Бабіша змінив новий уряд, сформований п’ятьма партіями на чолі з прем’єр-міністром Петром Фіалою.

Ми домовилися, що вакцинація проти COVID-19 не буде обов’язковою, – сказав Фіала, підкресливши, що його уряд все ще вважає вакцини «найкращим інструментом для боротьби з COVID-19».

Противники рішення щодо вакцини влаштували кілька акцій протесту в Празі та інших областях країни.

За даними Європейського центру з профілактики та контролю захворювань, 62,9% чехів вважаються повністю вакцинованими, що нижче середнього показника по Європейському Союзу. Майже 3,4 млн людей у країні з населенням 10,5 млн також отримали бустерну дозу щеплення.

Фіала сказав, що близько 90% людей, які мали б підпадати під дію мандата, вже отримали вакцини.

Рішення нового уряду було прийнято, оскільки Чеська Республіка стикнулася зі сплеском зараження коронавірусом, спричиненим штамом Омікрон.

Рівень зараження за 7 днів становив 950 нових випадків на 100 тис. людей.

Незважаючи на рекордні цифри, кількість хворих на COVID-19 у лікарнях у вівторок знизилася до 1635, 252 потребують інтенсивної терапії.

Велика Британія скасовує вимоги носити маски та COVID-сертифікати

Нагадаємо, що вчора уБританії вирішили скасувати більшість вимог, що ввели через поширення штаму Омікрон. Тепер людям необов’язково працювати з дому, носити маски, а також мати COVID-сертифікат.

І, уважно переглянувши дані, Кабмін дійшов висновку, що після припинення дії нормативних актів уряд більше не наказуватиме носіння масок, — повідомив прем’єр у своєму виступі перед Парламентом.

У британському уряді мотивували такий крок широким застосуванням бустерної вакцинації, що допоміг знизити кількість госпіталізацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?