Уряд дозволив морякам виїзд за кордон
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд дозволив морякам виїзд за кордон

Уряд дозволив морякам виїзд за кордон
Джерело:  online.ua

В уряді дозволили морякам виїзд за кордон за умови згоди територіального центру комплектації.

Джерело: Telegram-канал голови уряду Дениса Шмигаля

Як моряки можуть виїхати за кордон

Моряки матимуть можливість перетинати кордон виключно за погодженням територіального центру комплектування, - зазначив Шмигаль.

За його словами, виїжджати за кордон буде дозволено чоловікам, які є членами екіпажів морських і річкових суден та продовжують працювати на суднах. А також студентам (курсантам) закладів освіти, які мають пройти практичну підготовку на судні.

Як зазначив Шмигаль, Україна - один зі світових лідерів за кількістю висококваліфікованих моряків. У світовому торговельному мореплавстві працює більш ніж 100 тисяч українців.

Тож таке рішення дозволить забезпечити роботою тисячі моряків та збільшити надходження до бюджету, - пояснює голова уряду.

При цьому уряд також дозволив  ФОПам та найманим працівникам з 1 вересня виїжджати з України за умови внесення застави у 200 тисяч гривень, але лише на 7 днів.

Для виїзду за кордон керівнику підприємства або ФОПу треба буде подати відповідну заявку. Щоб скористатися можливістю виїзду за кордон, потрібно відповідати визначеним критеріям:

  • своєчасно подати податкову звітність;

  • не мати заборгованості зі сплати ЄСВ;

  • виплачувати середню заробітну плату по юридичній особі чи ФОПу не менше 20 тисяч гривень.

Також підприємець повинен внести на власний ескроу рахунок в Ощадбанку заставу у розмірі 200 тисяч гривень. Ці гроші повернуться власнику після того, як особа, що була у відрядженні, повернеться до України.

"В разі порушення умов відрядження заставу перерахують на потреби Міністерства оборони, а підприємство не зможе більше ніколи оформити нові дозволи на виїзд співробітників за кордон, а вже діючі будуть скасовані", - наголосила Свириденко.

У відрядження за кордон зможуть виїхати не більше 10% від загальної кількості працівників, але не більше 10 осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?