Уряд Франції підтримав надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд Франції підтримав надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

Уряд Франції підтримав надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС
Джерело:  online.ua

За словами французького міністра у європейських справах Клемана Бона, офіційний Париж виступає за надання Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Про це він заявив у той час як лідери Франції, Німеччини та Італії прибули потягом до Києва. 

Джерело:  France Info

Франція підтрумує надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

Журналісти поцікавилися у Клемана Бона, яка позиція французької влади щодо можливого надання Україні статусу кандидата після позитивного висновку Єврокомісії щодо її заявки.

Я думаю, що треба відкривати переговори і надавати статус кандидата. У нас особлива відповідальність, тому що Франція все ще головуюча (у Раді ЄС - ред.)... Подати цей сигнал, цю перспективу вступу - це частина тієї підтримки, яку ми маємо надати Україні, - наголосив французький політик.

Представники ЗМІ попросили Бона уточнити, йдеться про звичайну, чи прискорену процедуру.

Ми говоримо про майбутнє українців, які сьогодні під бомбардуваннями. Я думаю, потрібно дати цей сигнал про відкриття переговорів і сподіваюся, що це може відбутися швидко. Самі переговори, звісно, потребують часу, - відповів міністр.

Він також звернув увагу на те, що Україні знадобиться час, щоб досягти європейських стандартів у багатьох сферах. На переконання Бона, цей процес може тривати багато років.

Думаю, це не буде подарунком ані Україні ані ЄС, якщо проскочити усі ці етапи (стандартної процедури), - наголосив політик.

Варто зазначити, що просто зараз французький лідер Еммануель Макрон відвідує Ірпінь у Київській області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?