Уряд ПАР погодився видати ордер на арешт Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд ПАР погодився видати ордер на арешт Путіна

Уряд ПАР погодився видати ордер на арешт Путіна
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції ПАР просить ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Орден повинен надати директор державного обвинувачення Шаміле Батохі.

Джерело: News24

Влада ПАР зволікала з видачею ордера на арешт Путіна 

Прохання про видачу ордера відбулося більше ніж через два місяці після того, як Департамент міжнародних відносин і співробітництва ПАР направив своїм колегам із правосуддя ордер Міжнародного кримінального суду (МКС).

Ордер було видано на підставі відповідальності президента РФ за воєнні злочини, вчинені під час вторгнення Росії в Україну.

Прокуратура звернулася до суду, щоб змусити уряд заарештувати Путіна, якщо він приїде в ПАР на саміт БРІКС у серпні в Йоганнесбурзі.

Однак після того, як стало відомо, що Путін не поїде в ПАР, Міністерство юстиції попросило суд зобов’язати виконати ордер на арешт у будь-який момент, коли російський диктатор прибуде в країну.

Путін передумав їхати на саміт БРІКС у ПАР

Володимир Путін спочатку збирався на саміт БРІКС у Південно-Африканській Республіці наприкінці серпня цього року.

Але потім передумав - адже в цій країні його теоретично могли заарештувати за воєнні злочини, зокрема, за викрадення українських дітей під час окупації території України.

За взаємною згодою президент Російської Федерації Володимир Путін не буде присутній на саміті, але РФ представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров, – сказано у повідомленні адміністрації Південноафриканського президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?