Уряд призначив нового директора НАБУ. Ним став Семен Кривонос
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд призначив нового директора НАБУ. Ним став Семен Кривонос

Уряд призначив нового директора НАБУ. Ним став Семен Кривонос
Джерело:  online.ua

6 березня на засіданні Уряду оголосили про призначення нового директора Національного антикорупційного бюро. Ним став Семен Кривонос.

Джерело: Засідання Кабінету міністрів

Новий директор НАБУ

Новим директором Національного антикорупційного бюро став Семен Кривонос.

Віцепрем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков не брав участь у голосуванні виходячи з конфлікту інтересів.

Призначення Кривоноса на посаду директора НАБУ підтримали одноголосно.

Крім Семена Кривоноса, було обрано ще двох кандидатів на цю посаду, а саме Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Їх пропонують призначити на інші керівні посади в Бюро.

Семен Кривонос заявляв про плани збільшити чисельність працівників НАБУ та завершити формування територіальних управлінь, а також створити у складі органу структури, які сприятимуть інституційній незалежності Бюро.

Вплив рішення на статус України 

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата.

Однією з умов ЄС для збереження Україною статусу кандидата була Антикорупційна реформа. До вимог входило проведення чесного конкурсу на призначення нового голови НАБУ та призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Рішення, яке Єврокомісія ухвалила щодо України – перший випадок в історії ЄС.

7 блоків реформ необхідно було виконати для того, аби зберегти статус кандидата в ЄС. Брюссель лишає за собою право забрати цей статус у будь-який момент, або пересунути Україну на наступний етап.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?