Україна офіційно отримала статус кандидата на членство в Євросоюзі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна офіційно отримала статус кандидата на членство в Євросоюзі

Україна офіційно отримала статус кандидата на членство в Євросоюзі
Джерело:  online.ua

23 червня 27 країн-членів Європейського Союзу офіційно підтримали рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Джерело: Шарль Мішель 

ЄС надав Україні статус кандидата на членство у блоці

За словами європейських лідерів, прагнення до свободи, боротьба за незалежність та рішучість українського народу стали яскравою демонстрацією приналежності України до європейської родини.

Угода. Європейська рада щойно вирішила надати статус кандидата в ЄС для України та Молдови. Історичний момент. Сьогодні вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Вітаємо Володимир Зеленський та Майя Санду і народ України і Молдови. Наше майбутнє разом.

Фото - скріншот

Що дає Україні статус країни-кандидата у члени ЄС?

  • насамперед це офіційне підтвердження того, що наша країна може стати членом Європейського Союзу;

  • думка офіційного Києва буде враховуватися під час формування політики Брюсселю;

  • Україна стане привабливішою для інвесторів, особливо після перемоги над країною-агресоркою РФ;

  • рішення ЄС підштовхне нашу країну до активного впровадження реформи за підтримки громадянського суспільства;

  • стен доступною додаткова фінансова допомога як для країни, яка готується до вступу в ЄС. Йдеться насамперед про гранти, інвестиції та технічну допомогу.

Що також важливо усвідомлювати, для повноцінного вступу до ЄС Україна повинна активно продовжувати працювати.

За словами віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, українська влада розраховує виконати рекомендації Європейської комісії щодо надання статусу кандидата в члени ЄС протягом наступних шести місяців.

Ми розраховуємо так, що до кінця року реалізація всіх цих кроків можлива. Я думаю, що більшість із них ми можемо реалізувати навіть швидше. Що стосується певного законодавства та реалізації технічних завдань,– наголошує українська міністерка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?