Уряд Японії очолить ліберал-демократ – що відомо про Фуміо Кісіду
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Японії очолить ліберал-демократ – що відомо про Фуміо Кісіду

Уряд Японії очолить ліберал-демократ – що відомо про Фуміо Кісіду
Джерело:  online.ua

Дипломат і екс-глава МЗС Японії Фуміо Кисида переміг свого конкурента Таро Коно в другому турі голосування і стає лідером правлячої Ліберально-демократичної партії. Це відкриває йому шлях до посту наступного прем'єр-міністра країни.

Джерело: CNN

Кисида отримав 257 голосів, його конкурент Коно, міністр у справах адміністративної реформи, який останній рік займається питаннями вакцинації населення, - 170 голосів.

Раніше в цьому місяці прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга заявив, що не братиме участі у виборах керівництва своєї партії, фактично поступившись постом прем'єр-міністра і відкривши гонку іншим кандидатам. Він встиг пробути на посаді тільки рік і вирішив надалі «сконцентруватися на боротьбі з пандемією COVID-19».

Жоден з чотирьох кандидатів на лідерство - Кисида, Коно, міністр внутрішніх справ Санае Такаічі і член Палати представників Сейко Нода - не отримав більшості при первинному голосуванні.

Багато хто очікує, що Кисида стане прем'єр-міністром через переважаючу більшість Ліберально-демократичної партії в нижній палаті. В кінці цього року мають відбутися загальні вибори.

Що відомо про найбільш ймовірного кандидата

Фуміо Кисида є уродженцем сумнозвісної Хіросіми, він випускник Університету Васеда 1982 року. Вперше обраний до Палати представників у липні 1993 року після того, як деякий час пропрацював на Long-Term Credit Bank of Japan. В уряді Ясуо Фукуди займався питанням спірних Курильських островів - Окінави і Північних територій.

У 2012 році зайняв посаду міністра закордонних справ в кабінеті прем'єр-міністра Сіндзо Абе. Покинув пост в 2017 році і очолив політичну раду Ліберально-демократичної партії. Цікаво, що Кисида займав пост міністра закордонних справ Японії довше за всіх своїх наступників за весь післявоєнний період.

Кисиду називають миротворче орієнтованим у зовнішній політиці і байдужим до перегляду Пацифістських конституції, прийнятої в 1946 році після поразки Японії і країн Осі в Другій світовій війні.

Дотримуючись політичної філософії своєї фракції, Кисида пообіцяв проводити «гуманну дипломатію», засновану на згаданій конституції, японо-американському союзі.

Він прагне до зміцнення японо-американських відносин і просування стратегії вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону, які врівноважують політичну напористість Китаю і його військову присутність в регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?