Уряд закликав британців уявити себе вже хворими на коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд закликав британців уявити себе вже хворими на коронавірус

Уряд закликав британців уявити себе вже хворими на коронавірус
Джерело:  online.ua

У Великій Британії на тлі посилення карантину та поширення нового штаму коронавірусу COVID-19 виступили з попередженням до населення. Британців закликали вже поводитися так, ніби вони отримали відповідний діагноз. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства охорони здоров'я Метта Генкока.

За його словами, це дозволить людям краще дотримуватися режиму обмежень.

"Всім, особливо людям в районах 4-го рівня, потрібно поводитися так, як якби у них був вірус: це єдиний шлях, яким чином ми візьмемо його під контроль", - наголосив міністр.

Генкок пояснив, новий різновид COVID-19 піддається контролю, це можливе перш за все завдяки "скорочення соціальних контактів". Водночас він засудив людей, які масово намагалися виїхати з Лондона в момент введення посиленого режиму, та назвав це "абсолютно безвідповідальною поведінкою".

Також міністр транспорту королівства Грант Шеппс закликав людей, які опинилися в зоні 4-го рівня обмежень, не подорожувати, а знаходитися здебільшого вдома.

По всій Великій Британії повністю скасували період пом'якшення обмежень на Різдво. Його розробили для введення після жорстких обмежень у грудні. Наразі такий план передбачає лише один день пом'якшення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Рада ЄС збереться на термінову нараду через стрімке поширення нового штаму коронавірусу, який виявили в Великій Британії, Данії, Нідерландах і Австрії. Його екстрено скликало напередодні головування Німеччини. На порядку денному — координація з реагування на мутований вірус. Паралельно в Лондоні на екстрену нараду збереться надзвичайний комітет Cobra уряду Великої Британії, керувати нарадою буде особисто прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?