УЗ оцінила ймовірність підвищення тарифів на пасажирські перевезення в 2022 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

УЗ оцінила ймовірність підвищення тарифів на пасажирські перевезення в 2022 році

УЗ оцінила ймовірність підвищення тарифів на пасажирські перевезення в 2022 році
Джерело:  online.ua

10 грудня керівництво української "Укрзалізниці" офіційно повідомило, що не планує у 2022 році підвищувати тарифи на пасажирські перевезення. Ба більше, там звернули увагу на те, що компанія готується запровадити більш гнучке ціноутворення.

Джерело: пресслужба УЗ

УЗ не буде підвищувати тарифи на пасажирські перевезення у 2022 році

За словами представників компанії, в проєкті фінансового плану на наступний рік немає жодних підвищень тарифів на пасажирські залізничні перевезення.

Фахівці товариства підкреслюють, що основний фокус роботи в наступному році буде направлений на оновлення пасажирського рухомого складу та поліпшення сервісу для пасажирів. Додаткові доходи компанія в наступному році планує отримати від підвищення ефективності закупівель та економії на кінцевій ціні, реалізації непрофільних активів та ін., але в жодному разі не від підвищення вартості квитків, - зазначає прес-служба УЗ.

Окрім того, наголошується, що компанія має намір у 2022 році запропонувати новий підхід до формування цін на квитки у залежності від різних факторів, зокрема, популярності напрямку, а також часу придбання проїзного документа.

Фото — uz.gov.ua

Це дозволить пасажирам, які плануватимуть свої подорожі заздалегідь, заощадити свої кошти. Також АТ "Укрзалізниця" очікує у 2022 році збільшення вантажообігу на 3,7 % та зростання пасажирообігу на 14,3 %, що сягне вже 80 % до докризового рівня. Це також є позитивним фактором для формування дохідної частини для Укрзалізниці, - заявили в УЗ.

Варто звернути увагу на те, що АТ "Укрзалізниця" змінить комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків. Минулий раз його переглядали майже 3 роки тому.

Згідно з останніми даними, з 10 грудня 2021 року згаданий фіксований збір сягне 30 грн замість 22 грн. Також комісійний збір – 20 грн – буде включено до вартості квитків на експрес Київ – аеропорт Бориспіль. Це означає, що квитки на експрес коштуватимуть 100 грн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?