В Афганістані через землетруси загинули понад 2 тисячі людей — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

В Афганістані через землетруси загинули понад 2 тисячі людей — фото

Землетрус
Джерело:  Reuters

В Афганістані сталася серія землетрусів, жертвами яких стали щонайменше близько 2 тисячі людей. Ще понад 9 тисяч було поранено.

Що відомо про землетрус в Афганістані

В Афганістані сталася серія землетрусів, жертвами яких стали щонайменше 2 053 тисяч людей. Ще 9 240 поранені.

За останніми даними, внаслідок потужних землетрусів в Афганістані загинуло близько дві тисячі людей, повідомив у неділю представник Червоного Півмісяця Ерфанулла Шарафзой, — йдеться у повідомленні.

За даними Геологічної служби США (USGS), множинні землетруси в суботу сталися за 35 кілометрів на північний захід від міста Герат. Один із них мав магнітуду 6,3.

Раніше представник департаменту охорони здоров'я країни повідомляв, що внаслідок низки землетрусів, загинули щонайменше 16 людей, десятки отримали поранення.

Водночас рятувальні служби попереджають, що кількість жертв землетрусу в Афганістані може зрости, оскільки багато завалів, як і раніше, не розібрані. До багатьох районів неможливо дістатися по дорозі, а розкидані села часто побудовані з глиняних конструкцій, які можуть обвалитися.

В управлінні стихійними лихами Афганістану також продовжують оцінку масштабів руйнації. Відомо, що через останній землетрус зруйновані 1329 будинків.

Епіцентр землетрусу знаходився в 40 км від західного міста Герат, яке вважається культурною столицею Афганістану. Повідомляється, що сталося як мінімум три потужні поштовхи.

Зараз мобільний зв'язок в районі лиха не працює. На кадрах з району Інджиль в Гераті, видно, що уламки зруйнованих будівель блокували дороги, що ускладнює рятувальні роботи.

Зауважимо, що Афганістан часто потерпає від землетрусів, особливо в гірському хребті Гіндукуш, оскільки він розташований поблизу стику Євразійської та Індійської тектонічних плит.

Інші землетруси

З початку цього року у світі сталося кілька найбільших землетрусів. Так, в лютому найпотужніший землетрус стався на сході Туреччини, внаслідок чого загинуло багато людей, цілі міста перетворилися на руїни.

А вже у вересні катаклізм стався в Маракко. Там загинули сотні людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?