В Африці виявили новий потенційно небезпечний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

В Африці виявили новий потенційно небезпечний коронавірус

В Африці виявили новий потенційно небезпечний коронавірус
Джерело:  online.ua

Китайські дослідники виявили на території ПАР новий вид коронавірусу, що отримав назву NeoCoV, який поки що поширюється тільки серед летючих мишей, але за словами спеціалістів, однієї мутації достатньо для того, щоб з'явився ризик інфікування людини.

Джерело:  bioRxiv

Що відомо про новий вид коронавірусу

Виявлений коронавірус, за інформацією дослідників, має схожий із SARS-CoV-2 механізм інфікування клітин.

Цей коронавірус є родичем коронавірусу MERS-CoV, який послугував збудником близькосхідного респіраторного синдрому, через який стався спалах захворюванності в 2010-х роках.

У цьому дослідженні ми несподівано виявили, що NeoCoV і його близький родич PDF-2180-CoV можуть ефективно використовувати деякі типи ангіотензинперетворюючого ферменту 2 (АСЕ2, рецептор, через який деякі коронавіруси потрапляють в організм) кажана і, що менш сприятливо, ACE2 людини для проникнення в організм, - повідомляють дослідники.

Фото - Flickr.com

Проблема у тому, що при інфікуванні клітин NeoCoV через рецептор ACE2, від цього не захищають ані антітіла, ані білкові молекули.

Україну накрила беспрецедента хвиля захворюванності на COVID-19 

За минулу добу в Україні зафіксували 32 тис 393 нові випадки інфікування коронавірусом, що майже на 10 тис більше, ніж за добу до цього

Серед нових хворих — 4 тис 847 дітей та 797 медпрацівників. За добу від ускладнень померли 154 людини.

За весь період епідемії в Україні вже померло 99 тис 738 людей.

До лікарень за добу із підозрою на COVID-19 доправили 3 тис 16 громадян.

Міністерство освіти та науки України оприлюднило рекомендації із впровадження дистанційного режиму навчання через стрімке поширення коронавірусної інфекції .

У Міносвіти повідомили, що вже розіслали рекомендаційні листи керівникам та засновникам освітніх закладів.

  • Зокрема, рекомендується перевести учнів 5-11 класів у дистанційний режим навчання на термін щонайменше 2 тижнів;

  • Організувати дистанційну або змішану форму навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти;

  • Запровадити дистанційне навчання з 27 січня до 25 лютого у у закладах фахової передвищої, вищої освіти усіх форм власності та сфер управління.

У той же час планується, що учні початкових класів та діти, що відвідують дитсадки, будуть продовжувати навчання у звичайному режимі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?