Джокович купив компанію з виробництва ліків від Covid-19
Категорія
Спорт
Дата публікації

Джокович купив компанію з виробництва ліків від Covid-19

Джокович купив компанію з виробництва ліків від Covid-19
Джерело:  online.ua

Пандемія завадила Новаку Джоковичу брати участь в Australian Open-2022, зокрема через позицію спортсмена щодо вакцинації, тому 34-річний тенісист, можливо, покладає свої надії на ліки від COVID, щоб виграти ще один турнір Великого шолома.

Джерело: Reuters

Джокович буде випускати ліки від коронавірусу

Сербський тенісист, якого обговорюють ось вже декілька тижнів через його скандальну спробу потрапити на турнір Australian Open-2022 без вакцинації, володіє контрольним пакетом акцій датської біотехнологічної фірми, яка має на меті розробити ліки для боротьби з Covid-19.

Генеральний директор QuantBioRes Іван Лонкаревич, сказав, що тенісист придбав 80% акцій у червні 2020 року, але відмовився сказати, скільки він заплатив.

За словами Лонкаревича, компанія розробляє пептид, який перешкоджає зараженню коронавірусом клітини людини, планує почати клінічні випробування у Великобританії цього літа.

Лонкаревич підкреслив, що фірма працює над лікуванням, а не над вакциною.

За словами генерального директора, у компанії працює близько десятка дослідників з Данії, Австралії та Словенії. Згідно з датським реєстром компаній, Джокович і його дружина Єлена володіють 40,8% і 39,2% компанії відповідно.

Журнал Forbes включив Джоковича до 50 найбільш високооплачуваних спортсменів світу за 2021 рік. Його заробіток на корті оцінюється в 4,5 мільйона доларів.

Скандал з вакцинацією Джоковича

Нагадаємо, щоНовак Джокович прибув до Австралії для участі у турнірі Australian Open-2022. Втім на турнір допускають лише вакцинованих від COVID-19 тенісистів.

Сербський тенісист є впевненим противником щеплення від COVID-19 і публічно виступає з цього приводу.

Міністр імміграції Австралії Алекс Хоук заявив, що використав своє міністерське право, щоб скасувати візу 34-річного серба з міркувань суспільних інтересів — всього за три дні до початку чемпіонату Australian Open.

Він відчайдушно сподівався зіграти на Відкритому чемпіонаті Австралії цього місяця, твердо налаштований отримати свій 21-й титул на турнірі Великого шолома, який би поставив його вище головних суперників Рожера Федерера та Рафи Надаля.

Розчарований Джокович тепер ризикує бути виключеним із тенісу, оскільки правила щодо невакцинованих мандрівників посилюються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?