Влада Австралії може депортувати Джоковича через скандал з вакцинацією
Категорія
Спорт
Дата публікації

Влада Австралії може депортувати Джоковича через скандал з вакцинацією

Влада Австралії може депортувати Джоковича через скандал з вакцинацією
Джерело:  online.ua

Австралійський уряд вдруге анулював візу першої ракетки світу Новака Джоковича. Тепер йому загрожує депортація.

Джерело: AP

Джоковичу загрожує депортація з Австралії

Новаку Джоковичу знову загрожує депортація після того, як австралійський уряд вдруге анулював його візу. Таким чином тенісисту, який займає 1 місце у світовому рейтингу, не дозволено брати участь у Australian Open, через те, що він не вакцинований від COVID-19.

Міністр імміграції Австралії Алекс Хоук заявив, що використав своє міністерське право, щоб скасувати візу 34-річного серба з міркувань суспільних інтересів — всього за три дні до початку чемпіонату Australian Open, де Джокович раніше виграв рекордні дев'ять з 20 титулів Великого шолома.

Депортація з Австралії зазвичай означає трирічну заборону на повернення в країну. Таким чином Джоковичу буде 37, коли наступного разу йому дозволять взяти участь у Відкритому чемпіонаті Австралії.

Хоук сказав, що анулював візу «з міркувань здоров’я та доброго порядку, на тій підставі, що це було в інтересах суспільства». У його заяві додається, що уряд прем’єр-міністра Скотта Моррісона «твердо відданий захисту кордонів Австралії, особливо у зв’язку з пандемією COVID-19».

Скандал з вакцинацією Джоковича

Усі на Australian Open, включаючи гравців, їхні команди підтримки та глядачів, повинні бути вакциновані від коронавірусу. Джоковичу не зробили щеплення і він попросив звільнення на підставі того, що в грудні у нього був COVID-19.

Це звільнення було схвалено урядом штату Вікторія та Tennis Australia, що, очевидно, дозволило йому отримати візу для подорожі. Але австралійські прикордонники відхилили звільнення від вакцинації та скасували його візу, коли він приземлився в Мельбурні 5 січня.

Джокович провів чотири ночі в готелі імміграційного утримання, перш ніж суддя в понеділок скасував це рішення. Це рішення дозволило тенісисту вільно пересуватися Австралією, і тренуватися в Мельбурн Парку, щоб підготуватися до участі в турнірі, який він вигравав останні три роки.

Імміграційний адвокат з Мельбурна Кіан Боун сказав, що перед адвокатами Джоковича стоїть «надзвичайно складне» завдання отримати рішення суду на вихідних, щоб дозволити своєму клієнту грати наступного тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?