Джоковіч потрапив у гучний скандал через відмову від вакцинації
Категорія
Спорт
Дата публікації

Джоковіч потрапив у гучний скандал через відмову від вакцинації

Джоковіч потрапив у гучний скандал через відмову від вакцинації
Джерело:  online.ua

Перша ракетка світу Новак Джоковіч прибув до Австралії для участі у турнірі Australian Open-2022. Втім на турнір допускають лише вакцинованих від COVID-19 тенісистів.

Джерело:  Daily Mail

Джоковіча можуть не допустити на престижний турнір

Сербський тенісист є впевненим противником щеплення від COVID-19 і публічно виступає з цього приводу.

Згодом для Джоковіча зробили вийняток та дозволили йому приймати участь у австралійському турнірі "Великого шолому" без проходження вакцинації.

Пояснюється, що Джоковіч нібито надав аргументи, згідно з якими, йому не можна вакцинуватись.

Я вважаю, що будь-яка людина, яка хоче потрапити до Австралії, повинна дотримуватися вимог для перетину кордону. Коли Новак Джокович прибуде до Австралії, він повинен надати докази того, що він не може бути вакцинованим з медичних причин - якщо він ще не вакцинований. Ми чекаємо на ці докази. Якщо вони будуть недостатньо переконливими, то з ним вчинять, так само як і з будь-якою іншою людиною - він на першому літаку вирушить додому. Для Джоковича не повинно бути особливих правил. Ніяких винятків, - заявив премьєр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Теннисистка Цуренко победила в стартовом матче на турнире WTA

Українська тенісистка Леся Цуренко здобула перемогу в стартовому поєдинку на турнірі WTA, який відбувся в австралійському Мельбурні. За можливість взяти участь у фіналі вона змагалася з місцевою спортсвумен Надін Сміт, двобій завершився рахунком 6:0, 6:0.

Киянка вперше за понад 10 років виграла матч з настільки великим відривом, а в WTA-турі вона вперше перемогла без жодного програного гейму.

Призовий фонд турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) становить 239,477 тис. доларів а можливість зрештою опинитися серед представниць основної сітки змагань Цуренко розіграє з Олександрою Соснович з Білорусі. Вона нещодавно здобула перемогу над австралійкою Олівією Тьяндрамулією — 6:2, 6:3.

До речі, українка провела на корті зі своєю суперницею менше години — лише 54 хвилини. У першому матчі сезону Цуренко реалізувала 6 із 9 брейк-поїнтів та виграла 70% очок з першого м’яча.

Інші українки на турнірі, Дар’я Снігур поступилася Гаррієт Дарт з Великої Британії — 4:6, 2:6, а Даяна Ястремська програла Леслі Паттінамі Керкхове з Нідерландів — 2:6, 2:6.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?