В армії РФ на Таврійському напрямку почались серйозні проблеми — речник ОК Таврія
Категорія
Україна
Дата публікації

В армії РФ на Таврійському напрямку почались серйозні проблеми — речник ОК Таврія

Військові ЗСУ

Злочинна російська армія на Таврійському напрямку вимушена була знизити інтенсивність ведення бойових дій та кількість обстрілів і атак. 

Що відомо про ситуацію на Таврійському напрямку

За інформацією керівника Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, погіршення погодних умов змусило злочинну армію РФ обмежити діяльність авіації та значно ускладнило ворожу логістику.

Штупун підкреслив, що вже доби поспіль фіксується знищення діяльності ворожої авіації та артилерії.

Протяго минулої доби було зафіксовано близько 8 ворожих авіаударів та 455 обстрілів.

Злочинна армія РФ продовжує спроби штурмів в районі Авдіївки та Мар’їнки.

Протягом доби українськими військовими було відбито близько 15 ворожих безуспішних атак в районах Авдіївки, Новомихайлівки та Мар’їнки.

За добу на Таврійському напрямку було зафіксовано 18 боєзіткнень.

У той же час українські військові продовжують контрнаступ у напрямку Мелітополя на території Запорізької області.

Зокрема, військові мають нові територіальні здобутки в районі Вербового.

Дещо активність на нашому напрямку впала. Ми пов’язуємо це з погодою і з тим, що ворог перегруповується частково, - пояснює Штупун.

За його словами, через погані погодні умови російські військові злочинці обмежили використання авіації.

За словами речника, російські війська зараз зосереджені саме на Авдіївці та Мар’їнці. Вони продовжують там штурми.

Ворогу потрібно підтягнути резерви, потрібно підтягнути боєприпаси. Трошки пішли дощі, логістика, скажемо, утруднена. Але, я думаю, ворог не розслабиться і буде далі десь штурмувати, відволікати нас від наступу

Що відомо про втрати армії РФ на Таврійському напрямку

За інформацією командувача Оперативно-стратегічного угруповання Сил оборони “Таврія”, бригадного генерала Олександра Тарнавського, протягом доби українські військові на цьому напрямку ліквідували 147 військових злочинців російської терористичної армії.

Окрім цього знищено 6 одиниць ворожої військової техніки.

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку. Маємо частковий успіх західніше Вербового, - підтвердив Тарнавський.

За словами Тарнавського, протягом минулої доби ворог завдав 8 авіаційних ударів, провів 18 бойових зіткнень, окрім того здійснив 455 артобстрілів.

Командувач поінформував, що підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 795 вогневих завдань.

Загальні втрати ворога склали 147 осіб. Знищено 6 одиниць військової техніки противника. Зокрема, два танки, три ББМ та одну артилерійську систему. Також злетіли у повітря три склади боєприпасів ворога

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?