В Авдіївці завершено важливий ремонт: з'явилися дані з обстріляного міста
Категорія
Події
Дата публікації

В Авдіївці завершено важливий ремонт: з'явилися дані з обстріляного міста

В Авдіївці завершено важливий ремонт: з'явилися дані з обстріляного міста

В Авдіївці ремонтні бригади відновили лінії електропередач, котрі були пошкоджені обстрілами бойовиків так званої ДНР.

Про це президенту України Петру Порошенку доповів віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
"Ремонтні бригади нарешті завершили роботи по відновленню лінії електропостачання Авдіївки. Українські електрики разом з піротехніками ДСНС тільки що повернулися з місця ремонту. Почався наступний етап – підключення до трансформаторних підстанцій", - заявив прес-секретар президента Святослав Цеголко.


Читайте також: Загострення на Донбасі: з'явилися нові дані з фронту



У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив хорошу новину — "є надія, що вдасться повністю відновити енергопостачання вже найближчим часом".
"Тільки що мав розмову з віце-прем'єром Геннадієм Зубко та головою Донецької ОДА Павлом Жебрівським про ситуацію з відновленням енергопостачання Авдіївки. Всі служби працюють інтенсивно, злагоджено і безперервно", - йдеться в повідомленні глави уряду.
Також прем'єр висловив вдячність людям, які, "ризикуючи власним життям, вирішують проблеми жителів Авдіївки - військовим, нацгвардейцам, працівникам ДСНС, всім задіяним службам".



Тим часом, у Державній службі з питань надзвичайних ситуацій заявили, що зуміли забезпечити роботу тепломереж, і в квартирах жителів Авдіївки підтримується температура 18-20 градусів тепла.
"Для подачі питної води з питного резервуара на насосній станції Авдіївка з 1 лютого від запущений генератор потужністю 200 кВт, а також додатково організовано підвіз питної води населенню у віддалені частини міста", — повідомили у відомстві.


Читайте також: Бойовики виявились не готові: з'явився детальний аналіз боїв під Авдіївкою

Рятувальники додали, що до забезпечення міста були залучені 24 електрогенератора, які дозволили добитися того, щоб "будинок престарілих, центральна міська лікарня та лікарня залізниці, казначейство, міська адміністрація, "Укртелеком", каналізаційно-насосна станція, наметове містечко, відділ поліції та інші", продовжували функціонувати в штатному режимі.


Крім того, стало відомо, що в мобільні пункти обігріву звернулися 822 особи (з них 325 осіб похилого віку та 142 дітей).


З Авдіївки були евакуйовані 24 особи (з них 11 дітей) пансіонат "Перлина Донеччини", а також залишилося 9 осіб (з них 5 дітей), які зареєструвалися на евакуацію.


Рятувальники відзначили, що "на проведення робіт з розмінування та ремонту високовольтних ліній залучено 2 піротехнічні групи в кількості 7 осіб та 2 одиниці техніки та 30 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки від ДСНС України в Донецькій області".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  голова Донецької ОДА Павло Жебрівський розповів про нічний ремонт і відновлення подачі газу і тепла мешканцям Авдіївки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?