В Австралії побудують "чорну скриньку Землі"
Категорія
Технології
Дата публікації

В Австралії побудують "чорну скриньку Землі"

В Австралії побудують "чорну скриньку Землі"
Джерело:  online.ua

В Автралії мають намір побудувати "чорну скриньку" для запису дій людства щодо зміни клімату. За попередніми даними, її встановлять наприкінці 2022 року на західному узбережжі австралійського острова Тасманія.

Джерело: ABC

Що відомо про проєкт "чорної скриньки Землі" 

Створенням цього проєкту будуть займатися науковці з університету Тасманії. Останні будуть детально фіксувати дані про останні десятиліття людської цивілізації у разі глобальної кліматичної катастрофи. Для наступних покольні запишуть документальну інформацію про кроки людей до екологічної катастрофи.

Ця конструкція, виготовлена із сталевих листів товщиною в 3 дюйми (7,62 сантиметра), буде зіставна за своїми розмірами з міським автобусом. Усередині будуть накопичувачі даних з інформацією про зміни клімату: рівень вуглекислого газу в атмосфері та середньорічна температура в різних регіонах планети, а зовні – сонячні панелі, що забезпечують чорну скриньку енергією, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що в онлайн-форматі вона бути збирати в мережі всю доступню інформацію про глобальне потепління, а також записуватиме її.

За словами одного з авторів проєкту Джима Кертіс, якщо Земля дійсно незворотно зміниться в результаті глобального потепління, то цей неруйнівний записуючий пристрій дасть можливість тим, хто залишиться, винести урок з того, що сталося.

Крім того, вона стане свідченням відповідальності світових лідерів за подію, їх дії або бездіяльність будуть зафіксовані, – підкреслив Кертіс.

Варто звернути увагу на те, що будівництво чорної скриньки стартує в середині наступного року, однак записи ведуться вже зараз. За попередніми даними, сховище буде заповнене інформацією за наступні 50 років.

Окрім того, наголошується, що автори проєкту плекають надію знайти рішення для збільшення його ємності, а також зрозуміти, чи наші нащадки зможуть розшифрувати накопичені в ньому дані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?