В Азові встановили обставини вбивства армією РФ українських військовополонених в Оленівці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Азові встановили обставини вбивства армією РФ українських військовополонених в Оленівці

В Азові встановили обставини вбивства армією РФ українських військовополонених в Оленівці
Джерело:  online.ua

Виконуючий обов'язки командира полку "Азов" майор Микита Надточій допустив, що для вбивства українських військовополонених в колонії в окупованій Оленівці на Донеччині армія РФ могла застосувати реактивні піхотні вогнемети РПВ "Шмєль".

Джерело: "Українська правда"

Що відомо про вбивство українських військовослужбовців в Оленівці

Я більш схиляюсь до того, що просто… був використаний "Шмєль", так званий. Він так і функціонує. Тобто за секунду повністю вигорає кисень, і людина згорає за лічені секунди. Я взагалі не розглядаю якихось інших моментів, які Росія намагалася в перші дні публікувати і якось нав'язувати думку. Це виключено. Такого просто не може бути. Там видно, що, скоріше за все, спрацювали "Шмєлями". Просто спланована акція. Про це говорить і те, що там не постраждав жодний працівник колонії. Такого також не може бути, - зазначив Надточій.

За його словами, про трагедію йому стало відомо дещо раніше, ніж журналістам.

Фото - facebook.com/tarnopil

О пів на дванадцяту ночі йому зателефонували хлопці звідти і повідомили, що по них бьють.

Надточій одразу передзвонив "до певних органів", які, можливо б, могли знати щось про цю "роботу". А ті пізніше передзвонили, сказали, що ніхто не працював – жодна з артбригад взагалі не отримувала даних координат для відпрацювання.

На ранок, за словами Надточія, зателефонували ці самі хлопці. Підтвердили, що є "двохсоті", "трьохсоті", тоді ж вони почали самі сумніватись, що це були саме "приходи".

Тобто скоріш за все, вони чули просто хлопки, вибух і потім уже бачили через вікна, що щось десь горить загравою. Ви бачили відео – там поруч будівлі, які стоять, вони стоять з вікнами. Так не буває. Вибухова хвиля від снаряду або від ракети не залишає вікон, коли будівлі так поруч знаходяться, - підкреслює представник "Азову".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?