В Білорусі кидатимуть до в'язниці за підписку на Telegram-канал
Категорія
Світ
Дата публікації

В Білорусі кидатимуть до в'язниці за підписку на Telegram-канал

В Білорусі кидатимуть до в'язниці за підписку на Telegram-канал
Джерело:  online.ua

Диктаторський режим Лукашенка придумав новий спосіб боротьби з опозицією. Так, білоруське МВС планує притягувати громадян до кримінальної відповідальності за підписку на телеграм-канали і чати, визнані в республіці екстремістськими. Раніше читання визнаних екстремістськими чатів і каналів розцінювалося як адміністративне правопорушення.

Джерело: Telegram-канал Головного управління Міністерства по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією країни.

“12 жовтня 2021 року прийнято постанову Ради Міністрів N 575 «Про заходи протидії екстремізму і реабілітації нацизму», яка регламентує порядок реалізації положень Закону «Про протидію екстремізму».

У зв'язку з цим ГУБОЗ починає роботу по визнанню незареєстрованих груп громадян, які здійснюють екстремістську діяльність, в т.ч. в месенджерах і соціальних мережах - екстремістськими формуваннями”, - йдеться в повідомленні.

Білорусам загрожує до 7 років в'язниці

У МВС заявили, що документ дозволяє їм визнати групи в месенджерах і соціальних мережах незареєстрованими групами громадян, які здійснюють екстремістську діяльність. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі, заявили у відомстві.

Нагадаємо, у лютому відомство заявляло, що підписка на визнані екстремістськими чати і канали може розцінюватися як адміністративне правопорушення. Тоді кілька опитаних виданням "Наша ніва" адвокатів заявили, що це неможливо за чинними законами.

Зазначимо, що значна частина каналів, визнаних судами в Білорусі екстремістськими, належить опозиції.

Читайте також:

  • Білорусь втратила лідерство в експорті картоплі і купує її в України.

  • “Слуга народу” попередив про загрозу широкомасштабної війни з Білоруссю.

  • Російський політолог: Путін перетворює Білорусь на плацдарм для нападу на Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?