В ексрегіонала проводять обшуки у справі щодо відмивання понад 500 млн грн
Категорія
Україна
Дата публікації

В ексрегіонала проводять обшуки у справі щодо відмивання понад 500 млн грн

В ексрегіонала проводять обшуки у справі щодо відмивання понад 500 млн грн
Джерело:  online.ua

Правоохоронці проводять обшуки в офісах та маєтку колишнього народного депутата (I, III — VII скликань) від Партії регіонів у справі про відмивання понад 500 млн грн.

Джерело: Офіс генпрокурора, ДБР

 До колишнього нардепа прийшли з обшуками

Відомо, що колишній народний депутат за попередньою змовою з іншими особами, використовуючи підконтрольні йому іноземні компанії, упродовж 2011-2014 років отримав дохід – 5 млн євро та 25 млн доларів.

Він не задекларував його та не сплатив обов’язкові податки та збори, визначені законодавством. Одержані кошти мали ознаки незаконного походження.

У ДБР додали, що також перевіряють причетність екснардепа до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 500 млн грн.

Можлива легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, здійснювалася через підконтрольні нардепу компанії.

Правоохоронці проводять обшуки в офісних приміщеннях, які використовуються колишнім нардепом і пов’язаними з ним особами, а також маєтку у ДК «Конча-Заспа».

Там знайшли і вилучили речі, які підтверджують його незаконну діяльність.

Також обшуки проводяться за місцем проживання керівників підконтрольних нардепу компаній, зареєстрованих в тому числі в офшорних юрисдикціях.

Розслідування здійснюється за двома статтями за фактами ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України). Йому загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про кого йдеться, правоохоронці не повідомляють.

Читайте також:

  • НАБУ за сприяння СБУ викрили нардепа при отриманні хабаря за виділення землі

  • Справа Дубінського: ДБР проводить обшуки у помічника нардепа

  • У нардепа Дубінського проходять обшуки. Він під виглядом лікування родича поїхав за кордон

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?