В Еквадорі озброєні особи захопили журналістів в студії у прямому ефірі. Президент оголосив про війну
Категорія
Світ
Дата публікації

В Еквадорі озброєні особи захопили журналістів в студії у прямому ефірі. Президент оголосив про війну

Поліція Еквадору
Джерело:  Sky News

В Еквадорі група озброєних осіб у масках увірвалась до студії одного з державних телеканалів та захопила журналістів у заручники. Президент країни Даніель Нобоа ввів у дію оголошення стану внутрішнього збройного конфлікту.

Що відомо про ситуацію в Еквадорі

Відповідно до президентського указу, низка організацій та угруповань у країні визнається терористичною і підлягяє ліквідації з боку Збройних сил.

Що відомо про захоплення у заручники журналістів державного каналу

Інцидент на студії телеканалу стався за день після того, як Нобоа оголосив надзвичайний стан. Причиною цього була втеча з в'язниці одного з найвідоміших ватажків наркобанд країни Адольфо Масіаса.

Лідер банди Los Choneros відбував 34-річний термін у в'язниці La Regional за торгівлю наркотиками та вбивство.

Втеча сталася того ж дня, коли її мали перевести до в'язниці суворого режиму в місті Гуаякіль.

На відео, опублікованому в соцмережах, люди в балаклавах приставляють до голов співробітників телеканалу зброю, змушуючи їх лягти, і показують на камеру гранати. У студії, як пише Reuters, було чути постріли і крики.

Напад на телеканал, як пише Reuters, послідував за викраденням щонайменше семи поліцейських і серією вибухів у різних містах. Вони, у свою чергу, сталися після того, як Нобоа оголосив у країні надзвичайний стан.

Варто зазначити, що 10 серпня минулого року в Еквадорі невідомі вбили кандидата у президенти країни Фернандо Вільявісенсіо, коли той брав участь у передвиборчому мітингу.

Президент Гільєрмо Лассо підтвердив смерть політика Передвиборний мітинг відбувався у столиці – місті Кіто.

Наприкінці заходу Вільявісенсіо тричі вистрілили в голову, він помер у кареті швидкої допомоги на шляху до лікарні.

Крім того, під час нападу на кандидата в президенти було поранено вісім учасників мітингу.

Повідомляється, що вбитий кандидат у президенти раніше працював журналістом, він розпочинав кар'єру в газеті El Universo.

У політику він прийшов у 2013 році. На момент убивства йому було 59 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?