В ЄС назвали галузі, у яких хочуть тісніше працювати з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС назвали галузі, у яких хочуть тісніше працювати з Україною

В ЄС назвали галузі, у яких хочуть тісніше працювати з Україною

Керівництво Євросоюзу зацікавлено у тісній співпраці з Україною у питаннях цифрових та "зелених" технологій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами Крістіана Даніельсона - очільника Гендиректорату Єврокомісії з питань сусідства та переговорів про розширення, це одні зі сфер, у яких зацікавлений Брюссель.

"Я можу дуже добре бачити, що є певні сектори, де ми поглибимо нашу співпрацю. Це цифрова сфера, це вся "зелена сфера", тобто захист довкілля, боротьба зі зміною клімату, економіка замкненого циклу. А також інші сфери, де ми зацікавлені поглибити нашу співпрацю", - пояснив він.

Посадовець додав, що після узгодження поглиблення співпраці, сторонам необхідно буде знайти технічний шлях, щоб здійснити це. Невідомо, чи буде це досягнуто внесенням змін у документи Угоди асоціації між Україною та ЄС.

"Те, що ми робимо сьогодні, - не те саме, що ми робили два роки тому. А за два роки ми робитимемо не те саме, що ми робимо сьогодні", - зазначив Даніельсон.

Як повідомляв ONLINE.UA, віцепрем'єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба анонсував досягнення "стелі" у питанні українського експорту до країн Євросоюзу. Чиновник пояснив, що цей показник невпинно зростає, але незабаром уповільнить темп. Це свідчить про наближення до лімітної лінії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?