В ЄС назвали необхідні кроки для проведення трибуналу над Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС назвали необхідні кроки для проведення трибуналу над Путіним

В ЄС назвали необхідні кроки для проведення трибуналу над Путіним
Джерело:  online.ua

За словами єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса, наразі Україна має отримати максимально широку міжнародну підтримку для організації та проведення трибуналу над військово-політичним керівництвом РФ за воєнні злочини, скоєні під час вторгнення.

Джерело: "УНІАН"

Що необхідно Україні для проведення трибуналу над Путіним  

І для трибуналу необхідно те саме. Дуже важливо мати справжню дуже велику підтримку. Бо якщо учасників коаліції буде небагато, ви матимете спротив і з російського боку: Росія, зі своєї сторони, також заручиться підтримкою своїх друзів: можливо, Північної Кореї, Сирії, Ірану... А це дуже небезпечно, - зазначив Рейндерс.

Він підкреслив, що цього тижня розпочав роботу  Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії в Україні.

І тому єдиний відсутній пазл тепер - це трибунал. Але ми вже працюємо над тим, щоб збирати та зберігати докази і готувати обвинувачення. Я хочу переконатися, що усі учасники військових злочинів, злочинів проти людяності і злочинів агресії до кінця свого життя ризикуватимуть опинитися на лаві підсудних. Можливо, наступного тижня, місяця, року, або через одне чи два десятиліття – я не знаю, але – ми віддамо правосуддю усіх злочинців. Це починається зараз і продовжуватиметься далі, - наголосив Єврокомісар.

За його словами, у рамках допомоги Україні було побудовано нову захищену базу даних Євроюсту – Агентства Європейського Союзу з питань співробітництва у сфері кримінальної юстиції.

Ми змінили регламент Євроюсту за дуже короткий проміжок часу минулого року, щоб мати повноваження зберігати всі докази, зібрані під час різних розслідувань. Це дасть змогу прокурорам обмінюватися ними: сьогодні, наступного місяця, року чи навіть десятиліття. Ми створили Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії в Україні (ICPA). І паралельно ми працюємо над створенням майбутнього трибуналу. Я знаю про прохання президента Зеленського провести спеціальний міжнародний трибунал. Нам ще потрібно побачити реакцію країн-членів ЄС, а також Великої сімки. Цього тижня я поїду до Токіо, щоб взяти участь у засіданні G7, де ми з міністрами юстиції продовжимо обговорювати можливі шляхи розвитку цього питання, - підкреслив Рейндерс.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?