В ЄС оцінили процес узгодження промислового безвізу з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС оцінили процес узгодження промислового безвізу з Україною

В ЄС оцінили процес узгодження промислового безвізу з Україною
Джерело:  online.ua

Представники Євросоюзу та українського уряду розпочнуть вже другу фазу попередньої оцінки щодо ймовірності затвердження Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами голови представництва ЄС у Києві Матті Маасікаса, це має статися вже у вересні. З відповідною заявою дипломат виступив на дискусії “Економічна інтеграція з ЄС: що вже має й що може отримати Україна” у четвер, 17 червня.

“Наразі ми готуємося перейти до другої фази попередньої оцінки. Це означає, що експерти ЄС розпочнуть функціональну перевірку національної якісної інфраструктури України. І ця робота розпочнеться у вересні цього року”, - наголосив Маасікас.

Європейський посол звернув увагу на існування домовленостей Брюсселя та Києва стосовно оціночної місії, яка попередньо є проміжним кроком. Він своєю чергою необхідний для оцінки готовності української сторони перед розпочатком основного переговорного процесу.

“Попередня оцінка - це про оцінку готовності України щодо відповідності законодавства та імплементації законодавства про товари та про функціонування якісної інфраструктури... Ми досягли важливого етапу. Незалежні експерти завершили звіт щодо першої фази попередньої оцінки, і висновки свідчать про обнадійливий прогрес у відповідності українського законодавства про національну якісну інфраструктури та законодавства про промислові товари із законами та положеннями ЄС”, - пояснив дипломат.

Євроінтеграція України

Офіційний Київ близько року тому анонсував укладення трьох потужних угод з Євросоюзом, які були названі своєрідними безвізовими режимами. До них належить промисловий, продовольчий, авіаційний.

“Перш за все, це — "промисловий безвіз", який забезпечить вільний рух нашої продукції на ринок ЄС, адже вже зараз наша продукція виробляється і розміщується на основі європейських правил”, - додали тоді в МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?