Євросоюз озвучив перше домашнє завдання для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз озвучив перше домашнє завдання для України

Євросоюз озвучив перше домашнє завдання для України
Джерело:  online.ua

Представники Європейського Союзу оцінили відповідність українського законодавства для укладання угоди АСАА, яка також відома як "промисловий безвіз". В Кабінеті міністрів уже офіційно підтвердили завершення першої попередньої оціночної місії Євросоюзу.

Джерело:  сайт  Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства

Що потрібно знати про "промисловий безвіз" для України

Варто звернути увагу на те, що звіт цієї місії стане фундаментом для подальших дій щодо завершення транспозиції нормативних документів Євросоюзу, уточнення перекладів та таблиць відповідності, а також для подальшого аудиту роботи національної інфраструктури якості.

Згідно з останніми даними, представники ЄС оцінили рівень транспозиції кожного з 80 нормативних актів Євросоюзу, імплементація яких буде потрібною для укладання угоди з "промислового безвізу".

Окрім того, зазначається, що список нормативних актів, які оцінювали експерти, було розширено на нормативні акти щодо екологічного маркування та еко-дизайну.

"Щодо 67 документів, як запевняють фахівці, законодавчі акти ЄС належним чином транспоновані. Ще щодо 13 документів робота триває. Щодо 6 з них було надано проекти відповідних нормативних актів ЄС. Зокрема, Україні треба врегулювати питання маркування СЕ, а також участі в системах RAPEX і ICSMS", - йдеться в повідомленні.

За словами представників офіційного Брюсселю, національна інфраструктура якості працює на основі норм і принципів ЄС. Що важливо розуміти, цей вердикт ЄС дає зелене світло для наступного етапу в узгоджену плані дій укладання АСАА - оцінки роботи інституцій.

Як уже згадувалося раніше, угода АСАА - це визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській, що дозволило б виробникам промислової продукції отримувати необхідні сертифікати в Україні, а не їхати в ЄС у пошуках офіційного представника (резидента ЄС), який може отримати цей сертифікат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?