В ЄС перша країна офіційно визнала Apple монополістом
Категорія
Технології
Дата публікації

В ЄС перша країна офіційно визнала Apple монополістом

В ЄС перша країна офіційно визнала Apple монополістом
Джерело:  online.ua

Корпорація Apple на офіційному рівні отримала статус монополіста в Нідерландах, де місцевий антимонопольний комітет ухвалив відповідне рішення через правила оплати в App Store.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, у королівстві ще з 2019 року триває розслідування стосовно Apple. Корпорацію підозрюють у зловживаннях своїм домінувальним становищем на місцевому ринку.

Згідно з уточненням, об’єктом спеціального розслідування стали правила в App Store, які вимагають використання платіжної системи компанії. Це своєю чергою призводить до комісій, що коливаються між 15 до 30%.

Відзначається, що управління у справах споживачів і ринків Нідерландів проінформувало представників Apple про згадане рішення. Утім, поки що не ухвалено рішення про штрафи.

На вимогу регулятора компанія має внести зміни в системи оплати всередині додатків.

Наразі інших подробиці справи не було оголошено з жодного боку, оскільки процес розгляду триває у закритому форматі.

Позови проти Apple

Представники Єврокомісії зауважили, що компанія користувалася протизаконними методами, коли не дозволяла розробниками імплементувати альтернативні системи покупок у їхніх додатках — вони були вимушені користуватися сервісом Apple, який супроводжувався обов’язковою комісією в 30%.

Також компанія не дозволяла розробникам інформувати всіх користувачів щодо цих альтернативних шляхів для покупок поза межами додатків.

В ЄК наразі упевнені, така політика з боку керівництва Apple зумовила зростання цін на підписки та завдала фінансових збитків простим користувачам софту.

Водночас із цим капіталізація Apple досягла рекордних показників станом на осінь 2021 року. Відповідні показники сягнули понад 2,5 трильйона доларів США.

У світі наразі капіталізацію Apple перевищує поки що тільки національна нафтова компанія Саудівської Аравії — Saudi Aramco з показником приблизно в 7,1 трильйона доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?