В ЄС попередили весь світ про неминучу загрозу через коронавірус
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС попередили весь світ про неминучу загрозу через коронавірус

В ЄС попередили весь світ про неминучу загрозу через коронавірус
Джерело:  online.ua

Нові карантинні обмеження, які вводять країни через нову хвилю пандемії коронавіруса, підсилюють економічну невизначеність в усьому світі. Вони матимуть неминучі наслідки для світової економіки, яка скоротиться до 12%, а не на 5%, як вважалося раніше. З таким попередженням до всього світу звернулася очільниця Європейського центрального банку Крістін Лагард, яка закликала країни продовжувати м'яку фіскальну і грошово-кредитну політики. В іншому випадку, за словами Лагард, цілі сектори економіки залишаться нежиттєздатними і криза надовго погіршить стандарти життя по всьому світу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Економіка єврозони скоротиться від 8% до 12% в 2020 році через коронавірус. "М'який" сценарій прогнозу розвитку економіки в 2020 році, згідно з яким зниження ВВП єврозони складе 5%, вже застарів", - попередила Лагард.

Важливо відзначити, що в МВФ оцінюють втрати світового ВВП в найближчі п'ять років в розмірі 28 трлн доларів. Експерти попереджають, що рецесія після коронакризи буде найважчою з часів Великої депресії. Директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва попередила, що світова криза призведе до зростання безробіття, бідності і ризику отримати "втрачене покоління" в країнах з низькими доходами. У той же час експерти МВФ прогнозують глобальне економічне зростання в наступному році до 5,2%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що економіка України почала відновлюватися після кризи, викликаної пандемією, незважаючи на те, що адаптивний карантин в країні триває. Динаміка зростання покращилася у всіх економічних галузях, що призвело до уповільнення падіння ВВП до 5,8%. Про це говориться в огляді економічної активності в Україні з січня по серпень 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?