В ЄС поставили вимоги Кремлю щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС поставили вимоги Кремлю щодо України

В ЄС поставили вимоги Кремлю щодо України
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ Данії виступили з жорсткими вимогами до кремлівського режиму щодо ескалації у протистоянні з Україною.

Джерело: заява голови МЗС Йеппе Кофода

За словами дипломата, російській стороні варто було б навпаки зайнятися деескалацією війни.

“Як завжди, гарна розмова з моїм хорошим другом та колегою, міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Я підкреслив непохитну підтримку Данією суверенітету і територіальної цілісності України. Україна не одна. Росія повинна взяти відповідальність за деескалацію”, - резюмував він.

Український міністр Дмитро Кулеба виступив зі словами вдячності щодо данського колеги.

"Традиційно гарна розмова з данським колегою і другом Йеппе Кофодом. Вдячний Данії за непохитну солідарність з Україною на тлі загострюючих дій Росії та готовність діяти разом задля консолідації підтримки України як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівні", - резюмував він.

Загострення війни між Україною та Росією

Короткотривалі загострення у протистоянні на Донеччині та Луганщині почалися вже у 2021 році. Навесні вони почали супроводжуватися конфліктами на дипломатичному полі бою — російська сторона ще торік ставила Києву різноманітні ультиматуми, аби заблокувати процес врегулювання.

У березні українське військове керівництво зафіксувало посилення ворожої присутності поблизу кордонів. Російський режим під виглядом масштабних навчань почав перекидати тисячі солдатів та безліч техніки до районів по периметру всього українського кордону.

Водночас у Кремлі почали звинувачувати офіційний Київ в агресивних намірах. Подекуди “попередження” перетворювалися на відверті погрози.

Наприклад, в адміністрації президента Володимира Путіна нібито агресивні плани щодо ОРДЛО та їх реалізація стануть “початком кінця України”.

Вже у п’ятницю, 9 квітня, речниця МЗС РФ Марія Захарова виступали з аналогічним твердженням про нібито катастрофічні наслідки для державності України у разі “агресії” проти окупованих районів Донеччини й Луганщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?