Меркель вимагала від Путіна відвести війська від кордону України
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель вимагала від Путіна відвести війська від кордону України

Меркель вимагала від Путіна відвести війська від кордону України
Джерело:  online.ua

Під час невідкладних переговорів між російським президентом Володимиром Путіним і німецькою канцлеркою Ангелою Меркель з боку останньої пролунала вимога відвести війська від кордонів України.

Джерело: Reutres

За оприлюдненими німецьким федеральним урядом даними, офіційний Берлін зажадав побачити відсутність нарощування сили на українсько-російському кордоні та в Криму.

“Зокрема, мова йшла про посилення російської військової присутності в околицях східної частини України… Канцлерка зажадала, щоб це нарощення було згорнуте, щоб знизити ескалацію ситуації”, - заявили в уряді.

Цього не згадувала в офіційній заяві пресслужба Кремля, яка також поширила подробиці щодо переговорів між двома національними лідерами.

Російська сторона дійсно під виглядом навчань у березні перекинула тисячі військовослужбовців та безліч техніки до районів уздовж всього українського кордону. Утім, офіційна Москва звинувачує в агресії саме Київ.

“Володимир Путін звернув увагу на провокаційні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює обстановку на лінії зіткнення. Підкреслена необхідність неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, перш за все, по налагодженню прямого діалогу з Донецьком і Луганськом і правового оформлення особливого статусу Донбасу”, - говориться у кремлівській заяві.

Загострення між Україною та Росією

Останніми тижнями на Донбасі у зоні бойових дій поновилися обстріли з боку окупаційного режиму, ледь не щодня останні кілька діб Збройні сили зазнавали втрат.

Одночасно з цим російський уряд брязкає зброєю по всьому периметру кордону, проводить переговори щодо війни на Донбасі без участі української сторони, а також відверто погрожує. Наприклад, заступник голови адміністрації Путіна Дмитро Козак прямо сказав, що нова збройна ескалація буде “кінцем” для України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?