В ЄС розкрили, як відродять авіасполучення після карантину
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС розкрили, як відродять авіасполучення після карантину

В ЄС розкрили, як відродять авіасполучення після карантину
Джерело:  online.ua

Європейська влада виступила з негативним прогнозом щодо відновлення авіасполучення на тлі пандемії коронавірусу й карантину. Наразі фахівці Євроконтролю з організації повітряного руху в регіоні мають три сценарії відновлення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений п'ятирічний прогноз.
Передбачається, що до 2024 року європейський пасажирський трафік у повітрі може не досягти показників 2019 року.

"У найбільш оптимістичному сценарії прогнозується, що до 2024 року трафік повернеться до рівнів 2019 року. Однак у другому сценарії (найбільш ймовірний) трафік 2024 року становитиме лише 92% від показника 2019 року. У третьому сценарії трафік у 2024 році становитиме 75% від показника 2019 року і не досягне показників 2019 року до 2029 року", - зауважили експерти.

Також відомство навело три сценарії, які ґрунтуються на термінах виведення вакцини проти COVID-19:

  • літо 2021 року. Фактичне припинення пандемії у цей період дозволить повернутися до рівня 2019 року вже у 2024-му;

  • літо 2022 року. Припинення пандемії у цей період та відновлення показників авіасполучення лише у 2026-му;

  • неефективність жодної з розробок. У такому разі обсяги авіасполучення відновлюватимуться ціле десятиріччя, до 2029-го.

"Навіть при найбільш позитивному сценарії ми не очікуємо відновлення до рівнів 2019 року до 2024 року. Є цілком реальна перспектива, що це відновлення може зайняти ще більше часу, можливо, аж до 2029 року. Це катастрофічна картина для авіаційної галузі і ясно показує, чому для держав так важливо ухвалювати послідовні заходи для підтримки авіаційної галузі та щоб пасажири знову відчували себе в безпеці", - говориться у заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з коронавірусом в Україні, як і в усьому світі, стрімко погіршується. Але МОЗ закликає українців не панікувати, а діяти виважено. У відомстві нагадали громадянам країни, що ліків проти коронавірусу не існує, тому не варто скуповувати в аптеках препарати, особливо імунопротектори, імуномодулятори, антибіотики, і призначати собі лікування без консультацій з лікарями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?