В ЄС розробили план щодо відмови від газу з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЄС розробили план щодо відмови від газу з РФ

В ЄС розробили план щодо відмови від газу з РФ
Джерело:  online.ua

Євросоюз розробив план відмови від російського газу та позбавлення від газової залежності від "Газпрому".

Джерело:  DW

ЄС має план щодо відмови від російського газу

Єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон зазначив, що ЄС щорічно імпортує з РФ 155 млрд кубометрів блакитного палива.

У рамках нової стратегії Брюссель планує отримати 50 млрд кубометрів за рахунок ввезення скрапленого природного газу зі США або Катару, 10 млрд кубометрів - наявними трубопроводами, аналог ще 25 млрд кубометрів буде вироблено за рахунок прискореного запуску морських вітряних турбін і сонячних панелей.

Єврокомісар констатував, що президент РФ Владімір Путін використовує "газ, щоб розділити нас, і протягом багатьох років робив усе, щоб поділити Європу".

Він намагався роз'єднати нас за допомогою своєї вакцини Sputnik, яка не спрацювала, він зробив все, щоб втрутитися в наші демократії за допомогою Russia Today, а тепер використовує газ, щоб розділити нас, - зазначив Бретон.

Фото - Flickr.com

Між тим, за інформацією видання Politico, Вашингтон не підтримає скасування санкцій проти РФ в обмін на розблокування українських портів.

Як повідомляє видання, один з американських чиновників заявив, що"США не погодяться на угоду, при якій на Кремль припиниться будь-який економічний тиск".

За відомостями газети, республіканці в Конгресі США також виступили проти пом'якшення санкцій проти Москви. Даної позиції, зокрема, дотримується сенатор Джим Ріш (від штату Айдахо), який є старшим республіканцем в комітеті у закордонних справах Сенату Конгресу США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?