В ЄС стикнулися з новою проблемою під час навчання бійців ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС стикнулися з новою проблемою під час навчання бійців ЗСУ

В ЄС стикнулися з новою проблемою під час навчання бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських журналістів, головною проблемою під час тренування воїнів Збройних сил України у Німеччині стала нестача компетентних перекладачів. Що важливо розуміти, ФРН - не єдина країна Євросоюзу, яка не знає, що з цим робити.

Джерело:  Financial Times

Відомо, що наразі заважає ЄС навчати українських військових

Як заявив FT відповідальний за багатонаціональну навчальну місію ЄС генерал Мартін Бонн з Нідерландів, перекладачі — це "проблема номер один".

Журналісти дізналися від своїх інсайдерів, що Київ та західні столиці надають перекладачів, які доволі мають проблеми зі знанням необхідної військової лексики.

За словами Бонна, найсерйознішим викликом є переклад слів, які використовуються у військовому чи технічному контексті, однак які ніхто не використовує в повсякденному житті.

Він також підтвердив представникам ЗМІ, що Німеччина – не єдина країна-член ЄС, яка не знає, як розв'язати проблему перекладу під час навчального процесу.

Що відомо про підготовку бійців ЗСУ в країнах Заходу

Згідно з останніми даними, за декілька наступних місяців підготовку в Німеччині пройдуть 10 тисяч українських солдатів.

Що важливо розуміти, це є частиною програми Заходу з оснащення українських збройних сил танками, артилерією і системами ППО, в рамках якої Київ відправив 63 тисячі новобранців до навчальних таборів в Європі та США.

За словами спікера Міноборони США Патрика Райдера, після курсів із англійської мови у вересні-жовтні запланований старт навчання українських льотчиків польотам на F-16 на авіабазі в США.

Найвищий військовий посадовець на рівні ЄС, генерал Роберт Брігер допускає, що після завершення війни навчальні місії європейських військових для українців зможуть відбуватися в Україні.

Не можна також не згадати про те, що у Британії триває так звана операція Interflex – навчання для українських військових від 10 країн-союзниць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?