В ЄС уточнили ймовірність вступу України найближчими роками
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС уточнили ймовірність вступу України найближчими роками

В ЄС уточнили ймовірність вступу України найближчими роками
Джерело:  online.ua

У керівництві Єврокомісії виступили з оцінкою спроможностей України добитися вступу до Євросоюзу найближчими роками та нагадали про відсутність дорожньої карти.

Джерело: РБК-Україна

За словами віцепрезидента відомства Валдіса Домбровскіса, говорити про найближчий період від 3 до 5 років щодо євроінтеграції наразі неможливо.

“Що стосується вступу в ЄС, це в першу чергу політичне питання, яке має одноголосно бути підтримане всіма країнами-членами - відкриття нових переговорів про вступ. І вже в рамках цього процесу переговорів з'являється Дорожня карта”, - наголосив він.

Політик звернув увагу на необхідність збереження питання євроінтеграції України на порядку денному. Водночас наразі необхідно радше сконцентруватися на можливостях, що забезпечені Угодою про асоціацію.

У наступні найближчі роки невисока ймовірність того, що питання вступу України до лав співдружності буде піднято з боку офіційного Брюсселя.

“Я так думаю, з урахуванням політичної ситуації в ЄС і того, як проходять питання щодо розширення, то так, думаю, що, на жаль, це малоймовірно в найближчі роки”, - додав Домбровскіс.

Євроінтеграція України

Нещодавно офіційний Київ разом з партнерами з Грузії та Молдови уклали спільну декларацію, спрямовану на подолання шляху до вступу в ЄС. За оприлюдненими подробицями, кожна з країн-представниць програми “Східного партнерства” скористається одного дня правом подання заяви на приєднання до європейської співдружності. Це гарантовано ст. 49 Договору про ЄС.

“Ми підтверджуємо свою непохитну відданість продовженню процесу нашої інтеграції до Європейського союзу шляхом комплексних реформ, спрямованих на зміцнення наших демократичних інститутів, і поступовому наближенню нашого законодавства у відповідних сферах в ключових елементів права ЄС”, — говориться у відповідному документі.

Також лідери України неодноразово зверталися до керівництва ЄС стосовно дорожніх карт інтеграції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?