В ЄС відмовилися рекомендувати третє щеплення від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС відмовилися рекомендувати третє щеплення від коронавірусу

В ЄС відмовилися рекомендувати третє щеплення від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) виступив із заявою про відсутність гострої необхідності у проведенні вакцинацією додатковою, так званою бустерною дозою проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: Politico

За оприлюдненими даними, експерти вивчили сьогоденну наявну інформацію з цього приводу та дійшли відповідних висновків.

“Докази, засновані на ефективності вакцини та тривалості захисту, показують, що всі вакцини, дозволені в ЄС/ЄЕЗ, наразі мають високий захист від госпіталізації, важкого перебігу хвороби та смерті, пов'язаної з COVID-19”, - говориться у заяві регулятора.

Також було відзначено, що близько третини дорослих віком від 18 років на території країн ЄС та ЄЕЗ не отримали навіть першої дози вакцини.

“У цій ситуації пріоритетом зараз має бути вакцинація всіх тих осіб, які мають право на це і які ще не пройшли курс вакцинації”, - додали у центрі.

Бустерні дози вакцини

Тим часом відповідне рішення про впровадження вакцинації третьої дози для поліпшення захисту осіб, які вакцинувалися багато місяців тому, стали поширеними в окремих державах. Зокрема, користь таких щеплень визнали у Сполучених Штатах та Ізраїлі.

Водночас на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я виступили із критичною заявою про так звану ревакцинацію, оскільки вважають цей процес деструктивним для глобального подолання пандемії коронавірусу.

Партії препаратів, які передбачаються для ревакцинації, мають бути передані країнам, де люди ще навіть не отримали необхідні перші дози - так вважають експерти ВООЗ.

За словами генерального директора структури Тедроса Аданома Гебреєсуса, так звані бустерні щеплення необхідно відкласти — вони мають непідтверджену ефективність, а також заважають проводити кампанію з імунізації у бідних країнах, де вакцину отримали близько 1% чи 2% населення.

“Крім того, ведуться суперечки про те, чи ефективні бустерні уколи”, — резюмував Гебреєсус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?