В ЄС заявили про арсенал невикористаних засобів тиску на Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС заявили про арсенал невикористаних засобів тиску на Росію

В ЄС заявили про арсенал невикористаних засобів тиску на Росію
Джерело:  online.ua

Держави Євросоюзу ще мають у своєму арсеналі невикористані засоби для подальшого тиску на Росію, вважає литовський президент Гітанас Науседа.

Джерело: Delfi

За словами державного лідера, йдеться про тиск на агресора для дотримання ним демократичних норм, які чинні серед міжнародної спільноти. Він не має сумнівів щодо повернення до цієї теми у майбутньому.

“У цьому арсеналі все ще є кошти, які можуть бути дієвими і які можна було б застосувати... Якщо дивитися в майбутнє, то я думаю, що ми точно не використовуємо весь арсенал і ми повернемося до цих питань”, - наголосив Науседа.

Він назвав постійним викликом пошук компромісу поміж усіма державами Євросоюзу, оскільки відрізняється ставлення до Росії в країн Балтії, Польщі, Чехії чи південних і східних країн співдружності. Утім, після російських диверсій у Чехії загрозу ігнорувати стало важче.

Наразі економічні санкції заходу працюють та стали ефективним рішенням, звернув увагу Науседа. Перед Кремлем існує свобода вибору - піти в остаточну ізоляцію чи повернутися до нормального діалогу.

“Але в силу певних причин, оскільки ці "імперські" амбіції не покидають голови кремлівських керівників, був обраний інший шлях. Найгірше, що він являє собою спробу переконати суспільство, що це і є шлях Росії — ізолюватися, твердо захищати якісь свої "імперські" цінності й трактувати зовнішній світ як ворога, хоча цей зовнішній світ не демонструє абсолютно ніякої ворожості та робить певні заходи проти кремлівського режиму тільки в тому випадку, коли є за що це зробити”, - резюмував президент Литви.

Санкції проти Росії

Наразі європейська та світова в цілому спільнота з обуренням стежить за репресувальною машиною Кремля, яка влаштувала останніми місяцями кампанію проти опозиціонерів та різноманітних організацій, які не підтримують Володимира Путіна.

Наприклад, були проведені обшуки у “Фонді боротьби з корупцією” Олексія Навального, введена система “іноземних агентів” та “небажаних” організацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?