У Кремлі накинулися на жорстокі відеоігри після шутінгу в Казані
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кремлі накинулися на жорстокі відеоігри після шутінгу в Казані

У Кремлі накинулися на жорстокі відеоігри після шутінгу в Казані
Джерело:  online.ua

Після трагічної стрілянини в одній зі шкіл у російській Казані у Кремлі пролунали звинувачення в бік нібито надзвичайно жорстоких відеоігор, що зумовлюють подібні інциденти.

Джерело: РИА Новости

За словами Олександра Башкіна - члена Ради Федерації з конституційного законодавства і державного будівництва, у країні необхідно посилити контроль над відеоіграми, які “оспівують насильство”.

Посадовець прямо звинуватив такі розваги у негативному впливі на психіку підлітків.

“У цих іграх літають шматки м'яса, летять бризки крові, суцільне насильство — для ще не сформованої підліткової психіки це може бути вкрай небезпечно”, - наголосив Башкін.

Водночас він звернув увагу на неможливість виключення вогнепальної зброї з цивільного обігу на території Росії.

Стрілянина у школі в Казані

Вранці у вівторок, 11 травня, у казанській школі №175 пролунали постріли. Винуватцем трагічного інциденту, як повідомлялося спочатку, були двоє підлітків. Пізніше було встановлено, що нападник лише один - його заарештували біля школи.

Жертвами нападу стали 9 осіб, серед них дорослі й діти. Про другого злочинця, який нібито був ліквідований силовиками під час штурму на одному з поверхів школи, повідомили одразу кілька відомих інсайдерських каналів у Telegram, а також окремі ЗМІ.

Відповідну інформацію спростували на рівні правоохоронних органів та заявили, що нападник заподіяв усе самостійно. Поліція перевіряє інформацію про двох поплічників, які не брали участь у шутінгу.

Заарештований 19-річний Ільназ Галявієв напередодні стрілянини завів канал у Telegram, де оголосив про власні наміри. Російські спецслужби його вже заблокували, однак медіа зберегли скріншоти окремих його постів. Зокрема, в ньому нападник називає людей “біосміттям”, яке він збирається повбивати перед тим, як накласти на себе руки.

Канал Галявієв назвав “Бог”. Утім, його родині стверджують, що підліток не був релігійним, а кілька років тому сам випустився зі 175-ї школи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?