В ЄС знайшли несподівано жорсткі слова для Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС знайшли несподівано жорсткі слова для Трампа

В ЄС знайшли несподівано жорсткі слова для Трампа
Джерело:  Reuters

Президент США  Дональд Трамп  є такою же загрозою для Європи, як Росія, радикальний іслам і Китай.
Про це глава Європейської Ради Дональд Туск 31 січня написала в листі до лідерів ЄС напередодні саміту 3 лютого, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Туск перерахував "самовпевнений Китай", "агресивну політику Росії по відношенню до своїх сусідів", "радикальний іслам", "тривожні заяви нової адміністрації США" в числі найбільших загроз, з якими зіткнулася Європа. Глава ЄС підкреслив, що існуючі загрози роблять майбутнє Європи непередбачуваним, і закликав членів Євросоюзу триматися разом.
Читайте також: Великий сюрприз для Путіна: стало відомо про важливе вчинок Трампа
Відзначимо, що Трамп стурбував лідерів Євросоюзу підтримкою виходу Великобританії зі складу ЄС і закликами до інших країн піти за нею.
"Розпад Європейського союзу призведе не до відновлення якогось міфічного, повного суверенітету держав-членів, а до їх реальної і фактичній залежності від великих наддержав: США, Росії і Китаю. Тільки разом ми можемо бути повністю незалежними, - йдеться в тексті листа. - Тому ми повинні приймати позитивні й ефективні кроки, які змінили б колективні емоції й оживили прагнення підняти європейську інтеграцію на наступний рівень".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше політолог  Гліб Павловський висловив думку про те, що популізм Дональда Трампа і нестабільність Америки є головними загрозами для РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?